Hogyan terítsd meg a húsvéti asztalt? Elképesztően aranyos dekorációk

Hogyan terítsd meg a húsvéti asztalt? Elképesztően aranyos dekorációk

Címlap / Otthon / Hogyan terítsd meg a húsvéti asztalt? Elképesztően aranyos dekorációk

Ha szeretnéd a húsvéti asztalt hangulatosabbá tenni, akkor csak egy kis kreativitásra lesz szükséged. Az ünnep néhány jellemző szimbólumát használva olyan dekorációkat készíthetsz, amik körül élmény beszélgetni és finomságokat enni. Az sem baj, ha nincs otthon nyuszifigurád, ebben az esetben néhány szuper színkombinációt és természetes anyagot használva teheted ünnepélyessé a terítéket. Lehet, hogy most nem látogat hozzátok sok locsoló, de mégis vidámabban telik az ünnep, ha az asztal csak úgy ontja magából a húsvéti hangulatot. Nézzük, pontosan mire gondoltunk, és hogyan teheted ünnepi hangulatúvá az étkezőt!

Tojás

A húsvét elmaradhatatlan szimbóluma, amit ráadásul könnyű beszerezni és kedved szerint variálhatod a tojásos dekorációkat. Most nagy divat a tányér közepére tenni. Köthetsz köré textilszalvétát, vagy akár ültetőkártyaként is funkcionálhat. Az is szuper ötlet, ha néhány színes kisebb-nagyobb tojást teszel egy tálkába, ezzel máris tavasziasabbá, vidámabbá teheted a terítéket. Természetesen jól mutat az asztal közepén is, egy nagy kosárban, vagy barkára akasztgatva. 

 

 

 

Virág

Szintén a tavasz egyik elmaradhatatlan „kelléke”, mely színpompássá varázsolja a monokróm terítéket. Készíthetsz néhány kisebb virágos kompozíciót tojáshéjba rendezve – ha szeretnéd, akár be is festheted a tojásokat előtte.

Az élővirágok mellett pozsgásokat is ültethetsz a héjakba, ha természetközelibb hatást szeretnél elérni.

Ha van a kertben virágzó fa, vagy aranyvessző, néhány ágat lemetszhetsz a húsvéti asztalra. Egy befőttesüvegbe állítva őket rusztikusabb hatást érhetsz el, míg egy minimalista váza modernebb hatást eredményez. Egy másik remek ötlet, ha fagyitölcséreket állítasz poharakba, és a tölcsérbe teszel néhány szál virágot.

 

 

 

Nyuszi

Ettől aranyosabb dekoráció nem létezik. Készíthetsz zsákvászonból aranyos, nyuszifüles szalvétagyűrűket, de néhány nyuszifigurával is díszítheted az asztalt. A stílusokkal bátran játszhatsz, például jól nézhet ki egy Alíz csodaországban ihlette téma, de letisztultabb szobrocskákat is találhatsz. Néhány szál friss virág, egy-két figura és kész is az egyszerű asztaldekoráció!  Süthető gyurmából vagy sógyurmából pedig a gyerekek is készíthetnek egy-két aranyos nyuszit, amik az asztal ékei lehetnek.

 

 

 

Színes hangulat

Nyuszik, virágok és tojás nélkül is húsvéti hangulatú lesz az asztal, ha pasztell és élénk színeket kombinálsz egymással.

Válassz halványrózsaszín terítőt és babakék szalvétát, vagy színes poharakat, tányérokat, gyertyákat!

A kockás, csíkos, pöttyös, virágos mintákat is bátran kombinálhatod. Nyugodtan használj többféle árnyalatot, nem kell kettőnél megállnod! 

 

 

 

Természetes hatás

Manapság nagyon divatosnak számítanak a természetes dekorációk, ezeket a legegyszerűbb elkészítened. A barka, a rafia, a borostyánlevél, a moha és az eukaliptusz tökéletesek erre a célra. Érdemes ezekből az asztal közepére tenned, közéjük pedig tegyél egy-két tojást. Az sem baj, ha nem fested őket le, ha viszont mégis szeretnéd színesíteni az asztalt, válassz halvány, zöldes-bézses árnyalatokat. A rafiából pedig a tányérokba kis fészket is készíthetsz, amibe tehetsz néhány fürjtojást. 

 

 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást