Hogyan tartsd tisztán a vinyl padlót, hogy sokáig szép legyen

Hogyan tartsd tisztán a vinyl padlót, hogy sokáig szép legyen

Címlap / Otthon / Hogyan tartsd tisztán a vinyl padlót, hogy sokáig szép legyen

A legjobb a megelőzés

Bár a jó minőségű vinyl padlók egészen ellenállóak, azért mégiscsak egy viszonylag puha felületről van szó, amit lehetőleg meg kell védeni a sérülésektől és a durva behatásoktól. Mivel az erőteljes tisztítás, súrolás is károsíthatja a padlót, a legjobb, ha ezt megelőződ. Legyen otthon egy puhaszálú seprű, és ezzel minden este fuss végig a padló felszínén.

Nem kell, hogy minden sarokba benyúlj, vagy hogy ragyogó legyen a padló, csak azt kell megelőznöd, hogy a szennyeződéseket beletaposd a burkolatba, és így később drasztikusabb eszközöket kelljen bevetni az eltávolításukra.

Óvatosan a vízzel!

Attól, hogy vízálló, a vinyl padlónak még nem feltétlenül tesz jót, ha tocsog rajta a víz.

A túlságosan nedves felmosófejtől idővel a nedvesség a réteg alá hatolhat és feloldhatja a ragasztót.

Bár ehhez valószínűleg évek kellenek, mégis jobban teszed, ha a laminált padlólapokra is javasolt, könnyebben kicsavarható felmosófejet használsz, mert ezzel meghosszabbíthatod a vinyl padlód életét – és ki ne szeretné, hogy valóban olyan sokáig szép legyen a padlóburkolat, ameddig csak lehetséges ez?

Kép forrása: photographee.eu/depositphotos.com

A szappant se vidd túlzásba!

A szappan remek tisztítószer lehet a vinyl padlókra, abban az értelemben, hogy feloldja a zsíros szennyeződéseket. Ugyanakkor vékony filmréteget hagyhat maga után, amiben aztán könnyebben megtelepszik a kosz. Amíg nem muszáj, ne használj tisztítószert, csak tiszta vizet a padlón, amikor pedig a szennyeződések miatt tényleg kell már a szappan, használj két felmosófejet: az egyiket mártsd szappanos vízbe, és ezzel tüntesd el a szennyeződéseket, majd a másikat mártsd tiszta vízbe, és ezzel töröld át még egyszer a padlót, hogy ne maradjon a vinylen semmi, ami nem oda való.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást