Hogyan szeretnek a Kosok? A Kos szerelmének fény- és árnyoldalai

Hogyan szeretnek a Kosok? A Kos szerelmének fény- és árnyoldalai

Címlap / Életmód / Ezotéria / Hogyan szeretnek a Kosok? A Kos szerelmének fény- és árnyoldalai

A Kosok tüzes, szenvedélyes emberek, akik nem csak a munkájukban maximalisták: a lehető legtöbbet szeretik kihozni a párkapcsolataikból is. Egy Kos partnert nem egyszerű megszerezni, de megtartani sem – ha viszont tudod, mit és miért tesz, azzal már félsikered lehet. Lássuk, milyenek a Kosok szerelemben!

Ő akar hódítani

A Kos férfiakra még az átlagosnál is jobban igaz, hogy szeretnek „vadászni” leendő partnerükre, avagy imádják, ha ők hódíthatnak. Nekik egyszerűen nem kell az, amit tálcán felkínálnak, nem szeretik, ha a nők túlságosan egyértelművé teszik, mire vágynak. Ellenben imádják az ismerkedési fázist, szeretnek flörtölgetni, kicsit elmélyülni a másik személyiségében, még akkor is, ha egyébként alig tudják türtőztetni magukat. Ebből kiindulva az egyik legrosszabb belépő a Kosoknál, ha túlságosan nyitott és kezdeményező vagy – az ilyen személyiséggel megáldott nőkben ők nem igazán látnak fantáziát hosszú távon.

Hogyan szeretnek a Kosok? A Kos szerelmének fény- és árnyoldalai

Nem sorolhatjuk legpozitívabb tulajdonságaik közé, hogy hajlamosak belegázolni mások lelkébe, legyen szó munkáról, vagy éppen egy hétköznapi beszélgetésről. Annál otthonosabban érzik magukat a vitákban, minél jobban ismerik a beszélgetőpartnerüket, ezért jellemző módon azokat bántják meg a leginkább, akiket a legjobban szeretnek.

Mivel saját hibáik elismerése és a bocsánatkérés nem kifejezetten az erősségük, egy Kos partner mellett sokszor előfordulhatnak lezáratlan sérelmek, megoldatlan vitás helyzetek.

A legtöbb ember mégis sokat elnéz nekik, ugyanis részükről nincs a háttérben kifejezetten bántó szándék, és próbálnak a maguk módján kedveskedni.

A zord álarc mögött ott a szeretetéhség

A legtöbb Kos férfi ékes példája annak, hogy a zord külső és a hideg viselkedés mögött szinte mindig egy érzékeny lélek bújik meg. Mivel ennyire törtetőek és ilyen sokat akarnak letenni az asztalra, a Kosokat néhány bókkal, figyelemmel és kedvességgel igazán könnyű levenni a lábukról. Különösen akkor, ha ezt az egészet sikerül úgy becsomagolnod számára, hogy nem fejezed ki nyíltan, mennyire felkeltette az érdeklődésed.

A Kosok akkor érzik magukat igazán jól, ha szerelmesek, de csak akkor tudnak szerelmesek lenni, ha biztonságban tudják az érzelmeiket.

Ezért nagyon lényeges, hogy mindig törekedj az őszinteségre, kerüld azokat a helyzeteket, amik esetleg féltékenységre adhatnak okot, illetve szeretgesd minél többet.

Hogyan szeretnek a Kosok? A Kos szerelmének fény- és árnyoldalai

Nem fogja az orrod alá dörgölni, hogy mennyire vágyik a babusgatásra, egy olyan emberre, aki mellett ő is kicsit elgyengülhet, de a legtöbb Kos egész pontosan ezt kívánja, ha párkapcsolatról van szó.

Könnyen lankad az érdeklődése

Kicsit nehezíti a helyzetet, hogy a Kosok érdeklődése viszonylag könnyen lankad, nem könnyű évekig fenntartani az azt intenzív lángolást, amit egyébként igényelnek. Erre az egészre rátesz egy lapáttal, hogy meglehetősen nagy a szabadságigényük, ami nem feltétlenül a félrelépésre értendő, de valahol „ki kell élniük” önállóságukat. Emiatt fontos, hogy Kos partnerednek mindig megszavazd a bizalmat, és hagyd, hogy kiteljesedjen a saját kis életében.

A legtöbben nagy becsben tartják azt a társat, aki nem akadályozza, hanem éppen támogatja a törekvéseiket, így a végeredmény mindenki számára kecsegtető lesz.

A Kos elégedetten és örömmel jár haza oda, ahol biztonság, nyugalom és szeretet várja. Ha viszont nem kapja meg az igényelt szabadságot, esetleg számonkéréssel és irányítással találkozik, akkor záros időn belül kiutat fog keresni a kapcsolatból.

Képek forrása: simbiothy/Depositphotos.comVitalikRadko/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást