Hogyan rendezd be az ebédlőt? Inspiráló ötletek

Hogyan rendezd be az ebédlőt? Inspiráló ötletek

Címlap / Otthon / Dekor / Hogyan rendezd be az ebédlőt? Inspiráló ötletek

Kétségtelen, hogy kell egy hely, ahol összegyűlhet a család és együtt örülhet a finom ételeknek. Fontos ezért egy elragadó dekorációval kitüntetni az ebédlőt. Erre ad ihletet következő galériánk.

Virágminták

A kedves virágmintás textilek és tapéták vidám, kerti hatást kölcsönöznek az ebédlőnek. Régi fa ebédlőbútorodat átfestheted egy élénk színre, a székeket kárpitoztathatod egy sikkes virágmintás anyaggal, a falat pedig áthúzhatod egy, az anyaghoz választott tapétával.
További kiegészítőket is varrathatsz a kárpitozásra használt virágmintás anyagból, mint például abroszok, tányéralátétek vagy asztalkendők.

Modern üvegasztalok

Mindig gondban érezzük magunkat az üvegasztalok dekorálásánál. Ilyenkor a legjobb megoldás, ha ellensúlyozzuk az üveg ridegségét egy kis modern abrosszal (hosszú asztal esetén hosszú, keskeny terítővel, kerek asztal esetén kis kör alakú terítővel) és növényekkel (egy váza virágcsokor, szobanövény).
Jól mutat, ha az ebédlőszekrény fölötti falat keretezett fotókkal/festményekkel díszítjük.

Stílusos kényelem

Ezek a fonott székek nemcsak kényelmesek, hanem fonott textúrájuknál fogva stílusosak is.
Tedd kényelmesebbé ülőpárnákkal, amelyeket az abroszhoz illő huzattal húzol be.

Praktikus, hisz minden szezonra varrathatsz más-más textileket, így az ebédlőd mindig hangulatos lesz.

Színfoltok

Gyönyörű hatást érhetünk el, ha az amúgy semleges színekbe öltöztetett helyiséget egy élénk színnel feldobjuk, amely különböző tárgyakon és bútorokon köszön vissza.
Ebben az esetben az ebédlő domináns színe a fehér, a függöny és szőnyeg egy mustáros meleg hangulatot kölcsönöz mindennek, a vörös kiegészítők (ülőpárna, étkezőszett, újságtartó) pedig élettel töltik meg a szobát.

Kifinomult elegancia

A kellemes vajszín és sötét natúr színek kombinációja mindig elegáns hatást eredményez.
A kerek üvegasztal kényelmes fotel-stílusú székekkel van körbevéve, ellensúlyozva az üveg ridegségét. A világos fonott szőnyeg és sötét bútor kombinációja kifinomult stílusra utal.

Hozd be a természetet!

Étkezés közben mindannyian szeretnénk megnyugtató környezetet, erre a legjobb megoldás, ha növényekkel vesszük körbe magunkat.
Díszítsük vele a sarkakat, az ebédlőasztalt és az ablakpárkányt! Úgy tartják, a növények jó hatással vannak a lakás energiáira – a kiegyensúlyozottság pedig elengedhetetlen egy jó étkezés alatt!

A modern és a klasszikus

Ha a modern lakberendezés híve vagy, mégsem szereted a kimondott szögletes formákat, biztosan tetszenek az ilyen elegáns fémdíszítésű székek.

Hosszú asztal-hosszú lámpa

A hosszú ebédlőasztalok fölött jól mutat egy ugyancsak hosszú és alacsony lámpa, vagy több egymást követő világítótest.

Meleg, egzotikus hangulat

Egy ilyen ebédlőben időt tölteni kicsit olyan, mintha üdülnénk.
A meleg falak a napsütést juttatják eszünkbe, a fából készült festett fali díszek ázsiai hangulatot idéznek, a fonott bútorok és hangulatos szobanövények pedig elhozzák a természetet.

Mustárzöld

A lakberendezésben gyakran használt kombináció a mustárzöld és a fehér, hisz kontrasztos, üde hatást érhetünk el vele.
A mustárzöld falakhoz szerezz be fehér ebédlőbútorokat, mustárzöld székeket. A padló és egyéb burkolatok maradjanak semleges árnyalatúak.

Teraszra nyíló ebédlő

Ha lehetőséged van, költöztesd az ebédlőt rögtön a teraszra való kijárathoz, így meleg időben olyan, mintha a szabadban étkeznél, mégis az otthon kényelmében maradtál.

Pici ebédlő panelekbe

Gyakran korlátozott a rendelkezésünkre álló hely, ahová beépíthetjük az “ebédlőt”. Ilyenkor a legpraktikusabb megoldás egy kis kerek asztal (a kerek asztalok kevesebb helyet lopnak el a térből és nagyobb férőhelyet kínálnak)  és néhány ez alá csúztatható könnyű konyhai székek beszerzése.
Ha optikailag szeretnéd, hogy kitűnjön ez a sarok a helyiség többi részétől, az ide tartozó falrészt bátran fesd át egy élénk, karakteres színre, mint amilyen ez a narancssárga is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást