Hogyan öltözködjünk stílusosan kevés pénzből?

Hogyan öltözködjünk stílusosan kevés pénzből?

Címlap / Stílus / Divat / Hogyan öltözködjünk stílusosan kevés pénzből?

Kevés pénzből jól öltözni nem kell hogy fárasztó küzdelem legyen. Sokan hajlamosak újra és újra ugyanazokat a ruhákat hordani, míg más ruhadarabokról teljesen megfeletkeznek.

Az, hogy hogyan nézel ki külsőleg attól függ, hogyan érzed magad belsőleg. Következő tippjeinkkel kis költségvetésből is stílusosan öltözködhetsz.

Tégy rendet gardróbodban

Legtöbb nő ruhái csak töredékét hordja. Előfordulhat, hogy egyes ruhadarabokat évekig nem hordunk, mert megfeletkezünk róluk, vagy épp azért “óvjuk”, mert szentimentális értékük van. Ha rend lesz a szekrényben, régi “kincsek” kerülhetnek elő. Másik előnye a gardrób rendbetételének, hogy hamarabb szembeötlenek a ruhadaranok, így könnyebbé válik az öltözködés.

Tippek a gardrób átrendezéséhez

1. Szánj az egész tevékenységre pár órát, tedd be kedvenc CD-det, hogy relaxált környezetben légy.

2. Készíts elő néhány szemeteszsákot, hogy a régi, ajándékozásra váró darabokat külön tudd válogatni.

3. A ruhákat tedd ki az ágyra vagy a földre, hogy átfogó képed legyen róluk. A legjobb a nyári és téli gardróbot külön kezelni, ne vegyítsük a kettőt.

4. Próbáld fel az összes ruhadarabot tükör előtt és tedd fel magadnak a következő kérdéseket:
– Valóban tetszik ez a ruhadarab? Ha nem, ajándékozd el és legközelebb alaposan fontold meg, mielőtt megveszed!
– Nem áll jól az alakodon? Kihíztad, esetleg változtak az arányaid? Akkor nincs mit keresnie a szekrényben!
– Hányszor hordtad a múlt szezonban?
– Foltos, kopott, szakadt?
– Kényelmetlen, nem érzed jól magad benne? Ha igen, akkor mennie kell…
– Jól áll ez a szín? Ha úgy festesz benne, mintha kitöröltek volna a képből, el vele!

5. Ne tarts olyan ruhákat, amelyek majd jók lesznek, ha lefogysz. Majd ha tényleg lefogysz, megajándékozod magad újakkal.

6. Bármely ruhadarab, amelyről nem vagy biztos, hogy tetszik, nincs mit keressen a szekrényedben. Csak azokat a darabokat tartsd meg, amelyek tényleg tetszenek és imádod hordani őket.

7. Amint visszakerültek a jó ruhák a polcra, készíts egy 3 oszlopos listát, a következőhöz hasonlóan:

Ami van                      Mivel megy                Vásárolni kell
fekete nadrágok        piros ing                     kék blúz
                                     krémszínű blúz
                                     zöld póló
kék farmer                  piros ing                     piros kardigán
                                     krémszínű blúz          farmer mellény
                                     rózsaszín póló

9. Készítsd el ezt a listát a teljes ruhatáraddal, az összes pólóval, kardigánnal, ruhával, nadrággal, szoknyával, stb.

10. Azzal, hogy átrendezed a gardróbodat felfedezel régi klassz ruhadarabokat, megszabadulsz a használhatatlanoktól, megtudod mire van szükséged, csak az egymáshoz illő ruhákat fogod hordani és nagyobb teret nyersz az újaknak.

Az alakodhoz illő darabokat viseld

Csak olyan ruhadarabokat érdemes megvásárolni, amelyek épp jelenlegi alakodhoz illenek. Ne rejtsd el magad bő felsőrészek alá, vagy ne hidd, hogy csinosabban mutat rajtad egy nagyon szűk ruha, mert valószínüleg rosszul fogod érezni magad a bőrödben. Amikor tehát selejtezed ruháidat, mellőzd a nem rád illő darabokat és csak a tökéletes méretűeket hordd.

Viselj megfelelő színeket

A színek fontos részei az öltözködésnek. Gondolj arra, milyen nyomottul érzed magad szürke vagy bézs színben. Vállad be az élénkebb színeket, a kékeket, zöldeket és pirosakat. A hozzád illő ideális színeket a haj-, szem- és bőrszíned határozzák meg. Legközelebb, ha vásárolsz szándékosan keresd a neked jól álló színeket!

A kiegészítők varázsa

Adj egy egyedi hangulatot öltözetednek egy sikkes sállal, nyaklánccal vagy karpereccel. Sokszor a kiegészítők hozzák össze az öltözetünkben fellelhető színeket. Az egyik legfőbb kiegészítő, amely hosszú távú befektetés kell legyen, a stílusos bőrcipő, amelyet ápolással hosszú évekig elhordhatsz. A kézitáskák is azonnal fel tudnak dobni egy ruhát. Ha kis budzséd van, térj be egy márkás hanszáltruha boltba és keresd a minőségi bőrtáskákat, sokszor hatalmas összegeket spórolhatsz így meg.

Alap-ruhadarabok

Tudtad, hogy 24 fő ruhadarab segítségével 18 féle képpen öltözhetsz fel? 3 nadrágra lesz szükséged, 3 felsőrészre, 3 szoknyára, 3 felsőruházatra, néhány kiegészítőre és máris egy hónapig minden nap különböző öltözetben mehetsz munkába!

Kevesebbet, de jobb minőséget

A minőség mindig győz a mennyiséggel szemben. Ahelyett, hogy 5 különböző pólót vásárolnál, és nem éreznéd benne jól magad, vásárolj inkább 3-at, még ha drágább is, de nézz ki jól benne! Ráadásul az olcsó ruhadarabok az első mosások után hordhatatlanná válnak, így lehet hogy az olcsó cuccokkal alaposan ráfizetünk.

Viselj sminket

Hihetetlen, de egy minimális sminkkel is jelentősen javítani lehet a külalakon. Figyeld meg az átalakító tvműsorokat, egy jól sikerült sminkkel mennyire megváltozik a nők arca! Nem a vastag vakolatokról van szó, hanem a hibák elrejtéséről és a szép vonások kiemeléséről – egy kis alapozóval, szempillaspirállal és szájfénnyel.

Rendszeresen vágasd le a hajad

A megfelelő formára vágott haj a nők éke, nem hanyagolhatjuk el, mert az egész összképet rontja. A hajvágás nem költséges, ráadásul elég 8-10 hetente fodrászhoz menni.

Fesd otthon a hajad

Ma már rengeteg hajfesték közül lehet választani, ráadásul ha sötét hajat festesz, nem kell fodrászhoz fordulnod. A szőke színeket már nehéz festeni, ezzel fordulj inkább szakemberhez. A hajfestést nyugodtan elvégezheti férjed, partnered vagy barátnőd is, csak a tubuson előírt utasításokat kell betartanotok.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást