Arc / Stílus

Hogyan legyen természetesen hosszabb szempillád?

Hogyan legyen természetesen hosszabb szempillád?

A szempillák is nőnek és cserélődnek. Átlagban egy szempilla 4-8 hét alatt nő ki. Sokszor előfordul például, hogy az addig hosszú szempillával rendelkező nőknek rövidebb szempillái nőnek, vagy fordítva. Bizonyos házi megoldásokkal dúsabb, hosszabb szempilláink lehetnek, lássuk hogyan:

1. Egészséges étrend

A megfelelő táplálkozás elengedhetetlen a haj- és szőrszálak növekedéséhez. Fogyassz egészséges fehérjéket, mert ezek olyan aminosavakat tartalmaznak, amelyek hozzájárulnak a keratin képződéshez, amely a haj, köröm és bőr fő összetevője. 

2. Vitaminok, ásványi anyagok

A B5, C és E vitaminok, valamint a magnézium, cink és szilícium elősegítik a szempillák növekedését.
Ez azt jelenti, hogy több almát, sárgarépát, paradicsomot, narancsot, diót, hagymát és tenger gyümölcseit kell fogyasztanod.

3. Sok víz és folyadék

Az egészséges életmódhoz a hidratálás is hozzátartozik, ettől egészségesebbek a hajszálak és a szempillák.
Kerüld a nagy alkohol és koffein fogyasztást, mert dehidratálnak és késleltetik a szempillák növekedését. Kerüld továbbá a túl sós és feldolgozott ételek fogyasztását.

4. Olaj a szempillákra

Egy már nem használt szempillaspirál ecsetet moss ki és naponta egyszer kend be szempilláidat olíva olajjal. Ezzel biztosíthatod a szempillák egészségét.
Vigyázz, csak vékonyan alkalmazd az olajat, egyébként irritálhatj a szemet és 15 perc után mosd le egy meleg vízes vattapamaccsal, mert ha rajta hagyod, a port és szennyeződéseket felfogja.

5. Party utáni reggel

A szempillaspirálok megviselik a szempillák egészségét, ezért egy bulizós nap után mindig mosd le sminklemosóval és reggel kend át meleg tejjel.

6. Masszírozd a szemhéjat

Minden nap óvatosan masszírozd a szemhéjat. Ez javítja a vérkeringést, stimulálja a hajhagymákat a szem körül és elősegíti a szempillák növekedését.

7. Napszemüvegek

A környezeti tényezők nagyban hozzájárulhatnak a hiányos szempillákhoz.
Védd a szemed napszemüveggel és minden este tisztítsd le egy körömvirág kivonatból és kukorica virág olajból készült keverékkel, aztán 5 perc után mosd le meleg vízzel.

8. Jó vízálló spirál

Áldozz egy márkás szempilla spirálra, amely nem irritál, megakadályozza a szempillák hullását és nem folyik el víz/pára hatására.

9. A szempillaspirál alkalmazási technikája

Hunyd le a szemed és spirálozd át a szempillák felső részét. Most következhet az alulról való festés: a szempillák tövétől indullva cikk-cakkos mozdulatokkal haladj a szempillavégekig, a végén pedig finoman nyomd kifele a végeket, hogy felfele kunkorodjanak.
Egy szempillafésű segítségével távolítsd el a csúnya csomókat.

10. Ne a körmöddel távolítsd el a szempillaspirált

Sajnos gyakran előfordul, hogy a nem alaposan eltávolított szempillaspirál maradékot körmünkkel próbáljuk eltávolítani, de ez csak a szempillák kihullásához vezet.
Erre vannak a sminklemosó tejek és krémek, használd ezeket.

11. A szemceruzával sokat lehet “csalni”

A jó szemfestés és szemceruza használat előnyünkre válik, ugyanis kiemelhetjük szempilláinkat.
A sötétebb szemhéjpúdert alkalmazd a szempillák mentén, erre jöhet egy vékony sötét szemceruza vonal, amelyet pontosan a szempillák tövében húzz meg. Ettől sokkal kifejezőbb tekintetünk és hangsúlyosabb szempilláink lesznek.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást