Hogyan készíts adventi kalendáriumot?

Hogyan készíts adventi kalendáriumot?

Címlap / Otthon / Hobbi / Hogyan készíts adventi kalendáriumot?

Az adventi kalendáriumok a karácsony előtti boldog várakozást testesítik meg az egész család számára, de különösen a gyerekeknek. Ha te is szeretnél örömöt okozni a kicsiknek, akár félóra alatt igazi remekművet dobhatsz össze!

Amire szükséged lesz

2 egyforma nagyságú kartonlap, olló, ragasztó, karácsonyi matricák, ceruza, vonalzó, filctoll.

Kockázz!

Rajzolj egy nagy kartonpapírra 24 db 2,5-4 cm oldalhosszúságú négyzetet, az utolsó legyen dupla méretű! Helyezd el őket szétszórva, szabálytalanul, de egymáshoz és a szélekhez ne túl közel. A csemeték is kivehetik a részüket a feladatból, biztosan élvezni fogják!

Számozz!

Számozd meg a négyzeteket 1-től 24-ig. Rajtad múlik, hogy balról jobbra és felülről lefelé haladva csinálod, vagy pedig teljesen véletlenszerűen, hogy egy picit keresgélni kelljen.

Vágj!

A négyzetek 3 oldala mentén vágd át a kartont úgy, hogy a bal oldali él tartsa az apró ablakokat, amelyeket így egyetlen mozdulattal ki lehet nyitni.

Adj!

Saját megfontolásodtól függően rajzzal, édességgel, apró tárggyal vagy közös programmal kedveskedhetsz a gyerekeknek. Ezt úgy tudod a legegyszerűbben megoldani, hogy a kis papírablakok belső oldalára írod, esetleg rajzolod a meglepetést. Sokan azért nem vágnak bele a kalendárium elkészítésébe, mert körülményesnek ítélik az ajándékok elrejtését, pedig az is elég, ha odaírod, hogy „csoki”, és átnyújtod, amikor kinyitják a megfelelő részt!

Ragassz!

A majdnem kész alkotást ragaszd egy ugyanakkora kartonra, majd az ablakok mögé ragassz vagy rajzolj kedves karácsonyi motívumokat!

Extra tippek

Csillámos zselés toll használatával extra ragyogást kölcsönözhetsz a kalendáriumnak. Szalaggal, masnival, karácsonyi csomagolópapírral fokozhatod a hangulatát. Ne keseredj el, ha valami nem teljesen úgy sikerül, mint ahogy eltervezted, hiszen a gyerekek a szándékot értékelik, tehát nem érdekli őket, hogy egy kicsit csámpás lett az a 2-es szám!

Idő hiányában a boltok polcairól is szuper adventi kalendáriumokat választhatsz, ám ne feledd, hogy a saját készítésű holmi értékét éppen a rá fordított energia adja meg!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást