5 jel, hogy nem vagy annyira intelligens, mint amilyennek hiszed magad

5 jel, hogy nem vagy annyira intelligens, mint amilyennek hiszed magad

Címlap / Életmód / Egészség / 5 jel, hogy nem vagy annyira intelligens, mint amilyennek hiszed magad

Voltál már valaha olyan helyzetben, amikor azt gondoltad: „én ehhez túl okos vagyok”? Bár van rá esély, hogy igazad volt, ez a hozzáállás sokat nem segít abban, hogy előrejuss az életben mind a munka szempontjából, mind pedig a magánéletedben. Ha gyakran érzed úgy, hogy sokkal okosabb vagy másoknál, azért olvasd át az alábbi néhány jellemzőt, hátha magadra ismersz, és rájössz: kicsit túlbecsülted magad, és érdemes lenne egy darabig szerénységet gyakorolnod.

1. Többet beszélsz, mint amennyit hallgatsz

Nehezen figyelsz oda arra, hogy a másik mit mond, mert mindig inkább a saját sztoridat akarod elmondani, mintsem meghallgatni a másikét.

Szerinted a saját életed mindig egy kicsit izgalmasabb, mint azé, akivel beszélgetsz, és ezt szereted egy kicsit éreztetni is vele.

Vagy csak egyszerűen jobban szeretsz beszélni, mint hallgatni.

2. Csak a jó oldaladat mutatod meg

Nagyon érdekel, hogy ki mit gondol rólad, ezért egyfajta szerepet játszol, és nehezen mutatod meg az igazi oldaladat. Nagyon kevés olyan ember van, akinek tényleg megnyílsz, és feltárod a hibáidat is. Pedig ettől ember az ember: mindenkinek vannak olyan tulajdonságai, amiket legszívesebben nem mutogatna. Te viszont gondosan elrejted ezt az oldaladat, hogy mindenki csak jót gondoljon rólad.

3. A konfliktusok közelében találod magad

Mindegy, hol vagy, és kiről van szó, mindig van valamilyen konfliktus körülötted, akkor is, ha nem te vagy a kiváltó oka. Az okosabb emberek nem helyezik magukat bele minden ilyen helyzetbe, inkább kívülről szemlélik azt, és csak akkor vonják bele magukat, ha tényleg érinti őket is.

4. Lehúzod az embereket, és nem felemeled őket

Lehet, hogy észre sem veszed, de nem bátorítod, hanem elbátortalanítod az embereket. Érezteted velük, hogy az ötleteik és problémáik mit sem érnek, nem hallgatod meg őket, és mindig inkább a rosszat látod meg egy szituációban, mint a jót. Teljesen mindegy, hogy direkt csinálod-e, vagy sem, az intelligens emberek nem így járnak el.

5. Szereted az igénytelen szórakozást

Na jó, néha mindenki elcsábul egy kis reality tévére, vagy szeret bambulni egy buta sorozaton, ezzel nincsen semmi gond.

Baj akkor van, ha csak az ilyen igénytelen, szellemi kihívásokat egyáltalán nem rejtő szórakoztatást szereted, és soha nem töltöd olyannal a szabadidődet, ami próbára teszi az agyadat, gondolkodásra sarkall, vagy egyáltalán: számít valamit.

Nincs azzal baj, ha szereted kikapcsolni az agyad, de ha a szabadidődet csak ilyenekkel töltöd, az azt jelenti, hogy nem keresed az intellektuális kihívásokat.

Kép forrása: lofilolo/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást