6 jel, hogy a szerelmed a Facebookon csal meg

6 jel, hogy a szerelmed a Facebookon csal meg

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 6 jel, hogy a szerelmed a Facebookon csal meg

Pszichológusok szerint ahhoz, hogy egy viszony egy kapcsolat rovására menjen, nem kell feltétlenül fizikainak lennie, elég, ha túlságosan intimmé válik. A közösségi oldalak és okostelefonok világában pedig egy ilyen kapcsolat könnyen kialakulhat, és mivel sokan ezt nem is tekintik megcsalásnak, nem is éreznek erkölcsi visszatartást. Szakemberek szerint az alábbi jelek figyelmeztethetnek, hogy a párod valakivel túl intim viszonyt folytat egy közösségi oldalon, és ez akár a ti kapcsolatotokat is veszélybe sodorhatja.

Titkos beszélgetések

A párod teljesen elveszett egy beszélgetésben, szinte nem hall, nem lát, nem veszi észre, mi zajlik körülötte, ellenben néha felnevet, vagy láthatóan kiülnek az érzelmei az arcára, neked azonban sem azt nem árulja el, miről beszél, sem azt, hogy kivel.
Nincs azzal semmi gond, ha valaki egy közösségi oldalon veszi fel a kapcsolatot a régi osztálytársakkal, vagy egy elfeledett unokatestvérrel, és természetes, hogy ilyenkor bele is feledkezik a beszélgetésbe, de ezeket az érzelmeinket szeretjük megosztani a partnerünkkel – kivéve, ha olyannal és olyasmiről beszélünk, amit jobbnak látunk titokban tartani előtte.

Folyamatos üzenetek

A baráti beszélgetés és az elmélyült internetes viszonyt az üzenetek rendszeressége különböztetheti meg.

Egy baráttal időnként üzenünk egymásnak, míg ha két ember intim kapcsolatot alakít ki egymással, akkor a nap szinte minden órájában, akár késő éjszaka is érkeznek az üzenetek.
Ha két ember úgy érzi, az élete minden apró pillanatát meg kell osztania egymással, holott éjjelente valaki más mellé fekszik le aludni, akkor jogos az aggodalom.

Éjszakai rajtakapás

A szakemberek szerint gyanús jel lehet az is, ha többször ébredtél már arra, hogy a párod az éjszaka sötétjében, az ágyban is nyomkodja a telefonját, amikor azonban ezt észrevetted, gyorsan elrejtette azt.
Ma már nem ritka, hogy valaki a telefonját keze ügyében tartva megy aludni, de hacsak nem fontos eseményről van szó, akkor az üzeneteink megválaszolása miatt nem kelünk fel álmunkból. Ha pedig olyan kiemelkedő az esemény, akkor valószínűleg a partnerünkkel is meg akarjuk osztani, nem eltitkolni.

Telefon-féltékenység

Attól, hogy kapcsolatban élünk valakivel, még természetesen vannak határok, amiket be kell tartanunk, mindenkinek van privát zónája, és például a telefon ebbe tartozhat.
Ha azonban a párod szinte krónikusan vigyáz arra, hogy távol tartson a telefonjától, magával viszi zuhanyozni, vagy már attól is kiveri a víz, ha azon nézed meg, hány óra van, az a szakemberek szerint intő jel lehet.

Különös kommentek

Árulkodóak lehetnek azok a kommentek is, amelyeket ugyanaz a személy ír a párod bejegyzéseihez, szinte minden poszt alatt szerepelnek, és általában valamilyen belső humort tartalmaznak, amit csak az érintettek értenek, neked viszont fogalmad sincs, ki az illető, vagy úgy tudod, hogy az ismeretségük a pároddal csak felszínes, nem régi dolog.

Érzékeny téma

Azoknál, akik túlságosan intim viszonyt alakítanak ki egy közösségi oldalon, és emiatt néha elvesznek a cyber térben, érzékeny téma lehet, hogy mennyi időt töltenek a telefonjukat nyomkodva.
Ha csak tréfálkozó megjegyzést teszel, a párod mégis túl érzékenyen reagál, esetlen ellentámadásba lendül, és azonnal a te online szokásaidat kezdi kritizálni, az jele lehet annak, hogy valamit rejteget, és rossz lelkiismeret gyötri.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást