6 jel, hogy nem megfelelő a melltartód

6 jel, hogy nem megfelelő a melltartód

Címlap / Stílus / Divat / 6 jel, hogy nem megfelelő a melltartód

Láttál már olyan nőt, akinek a blúzán keresztül is kidagadtak a mellei a melltartójából? Vagy olyat, akinek az oldalába vagy a vállába mélyedtek a pántok? Ezek a jelek arra vallanak, hogy nem sikerült jó melltartót választania. Lássuk mi mindenre kell odafigyelnünk melltartó vásárláskor.

Melleink egészségéért, esztétikumáért, a saját kényelmünk és jó közérzetünk miatt is tanuljunk meg jó melltartót választani magunknak. Lássuk, hogy lehet már a boltban felismerni a nem megfelelő melltartót:

Hátul felcsúszik a pánt
Ha ezt tapasztaljuk, akkor vagy nem elég erős a melltartó, vagy csak nem jó méretet választottunk. Ilyen melltartót kár megvenni, soha nem lesz kényelmes, a hátunk is megfájdulhat, és még csak jól sem néz ki, ha hátul kilátszanak a felcsúszó pántok.
Meglátszik a helye

Ha néhány perc után nyomást érzünk magunkon és azt tapasztaljuk, hogy a pánt vagy a merevítő nyomot hagyott testünkön, akkor szintén hagyjuk a boltban a melltartót. Később órákon keresztül fog így nyomni minket, és esztétikailag sem lesz szép látvány, ráadásul biztos, hogy meg fog látszani ruhán keresztül is. Ha csak a pánt hagy nyomot a vállunkon, akkor próbáljuk hosszabbra engedni, hátha csak ez a gond.
  Üres tér

Ha mellünk és a melltartónk között nyílást, felesleges teret tapasztalunk, akkor vagy a méret rossz, vagy a szabás, vagy mindkettő. Képzeljük el, hogy most a tükör előtt ugyan kihúzzuk magunkat, de mi lesz, ha kicsit összegörnyedünk, esetleg lehajolunk.

Az ilyen melltartó nem is tart és nem is szép, ezért inkább hagyjuk a boltban.
  4 illetve 6 mell

Vegyük fel a pólónkat a felpróbált melltartóra és nézzük meg, milyen vonalakat csinál. Ha szépen egyentelesen domborodik, az ideális. Ha viszont a melltartó felett és akár hónaljunk alatt is kidudorodik a mellünk, vagyis olyan, mintha 2 helyett inkább 4 vagy 6 mellük lenne, akkor keressünk nagyobb méretet, és/vagy más szabást.
Alsó pánt

Ha a testünket átölelő alsó pánt túl szoros, vagy éppen túl bő, akkor másik méretet kell próbálni. Az egész melltartónak ez az alsó pánt adja meg az alapját, így annak stabilnak, de nem kényelmetlenül szorosnak kell lennie.
  Kapcsok

Fontos szempont, hogy állítható legyen a melltartó körfogata. Ha csak 1-2 kilót is adunk le vagy szedünk fel, akkor máris nagy hasznunkra lehet, ha melltartónkat beljebb vagy kijjebb kapcsolhatjuk. Ugyanez érvényes a melltartó természetes tágulására, néhány felvétel után mindegyik enged egy kicsit.  

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást