Jó hírünk van: nagy az esélye, hogy decemberben találod meg az igazit

Jó hírünk van: nagy az esélye, hogy decemberben találod meg az igazit

Címlap / Szerelem / Jó hírünk van: nagy az esélye, hogy decemberben találod meg az igazit

Ha te is így érzel, jó hírünk van: decemberben kifejezetten nagy az esélye annak, hogy megtaláld az igazit.

Az angol „szakzsargonban” cuffing seasonnek nevezik az október elsejétől február tizennegyedikéig tartó időszakot, ami nagyjából annyit takar, hogy ilyenkor férfiak és nők is aktívabban keresik életük párját, hiszen a hidegben és sötétben jobban esik valaki mással bekuckózni, mint egyedül (bár utóbbinak is megvan a romantikája, ami főleg abban rejlik, hogy nem kell megosztani a tévét senkivel).

A zsongást a hideg, a sötét és a karácsonyi szezon okozza, rendszerint ilyenkor még az is párt keres magának, aki egyébként jól érzi magát egyedül – vagy úgy érzi, hogy engednie kell a nyomásnak, annak ellenére, hogy amúgy nem hiányzik neki egy kapcsolat.

Ha neked is még hiányzik a szerelem az életedből, akkor jó hírünk van: az Elite Daily kutatása szerint jó esélyed van arra, hogy decemberben találd meg az igazit. Az életmóddal foglalkozó oldal 119 tizennyolc és harmincnyolc év közötti embert kérdezett meg arról, hogy mikor találta meg élete párját, és meglepően sokan, mintegy 60 százalékuk mondta azt, hogy az októbertől február közepéig tartó időszakban bukkant rá arra, aki szerelmet hozott az életébe. Sőt, a 60 százalékon belül 14 százalék decemberben találta meg az igazit!

Jó hírünk van: elég nagy az esélye, hogy decemberben találod meg az igazitKép forrása: Ruslan117/depositphotos.com

A résztvevők ráadásul azt is elárulták, hogy legalább a válaszadók fele több mint egy éve van együtt a párjával, vagy legalább ennyi ideig jártak, így az is borítékolható, hogy a decemberi szerelmek nem rövid távra köttetnek.

Ez nem túl meglepő egyébként: ebben az időszakban nemcsak a nők, de a pasik is egy kicsit könnyebben esnek szerelembe.

Persze attól függetlenül, hogy nagyon nagy lehet a nyomás az emberen az ünnepek közeledtével, egyáltalán nincs azzal sem baj, ha valaki szingli decemberben – sőt, az év bármelyik szakában. Nem érdemes beadni a derekadat akkor, ha nem érzed késznek magad egy kapcsolatra, csak azért, mert jönnek az ünnepek – inkább élvezd a karácsonyt és az újévet a barátaiddal és a családoddal! Ha pedig mégis szerelemre vágynál, de nem érzed azt, hogy készen állnál rá, még mindig ott vannak a romantikus karácsonyi filmek – ezeken kiélheted a szerelmes hajlamaidat anélkül, hogy bele kéne vágnod egy kapcsolatba!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást