A forró nyári napokon teljesen normális, ha úgy érzed, hogy nincs túlzottan étvágyad, nehezebb ételeket pedig egyáltalán nem kívánsz. Ez viszont még nem jelenti azt, hogy a szervezetednek ne lenne szüksége tápanyagokra és több liter folyadékra a nap folyamán. Erre kínálnak remek megoldást a hideg levesek, amelyek még a legnagyobb hőségben is isteniek lehetnek.
3/5 Hideg burgonyaleves
A hideg burgonyaleves vagy vichyssoise a franciák hagyományos burgonyás-póréhagymás levese. Jellemzően simára pürésítik, és hűtve tálalják, így a forró nyári napokon is remek választás lehet.
Hozzávalók: 2 nagy újhagyma (a fehér és világoszöld részeivel), 3 nagy burgonya meghámozva és felkockázva, 4 csésze csirke- vagy zöldségleves alaplé, 1 csésze tejszín, 1/4 csésze apróra vágott metélőhagyma, vaj, só és bors ízlés szerint
Elkészítés: Egy nagy fazékban párold meg a póréhagymát egy kevés vajon, amíg megpuhul. Add hozzá a kockára vágott burgonyát és a csirke- vagy zöldségleves alaplét. Forrald fel a keveréket, majd csökkentsd a hőfokot, és párold, amíg a burgonya megpuhul. Vedd le a fazekat a tűzről, és hagyd kissé kihűlni. Pürésítsd a levest turmixgépben, amíg sima nem lesz. Keverd bele a tejszínt, és ízlés szerint sóval és borssal fűszerezd. Tálalás előtt legalább 2 órára tedd a hűtőszekrénybe, majd szórd meg apróra vágott metélőhagymával.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!