5 hiba, amit elkövethetsz a karácsonyi smink készítésekor

5 hiba, amit elkövethetsz a karácsonyi smink készítésekor

Címlap / Stílus / Arc / 5 hiba, amit elkövethetsz a karácsonyi smink készítésekor

Karácsonykor különösen nagy hangsúlyt fordítunk a külsőnkre, elvégre mindannyian szeretnénk kellőképpen csinosan várni a legfontosabb eseményeket. A nagy készülődés azonban sokszor rosszul sül el, de az alábbi tippekkel kiküszöbölheted a sminkhibákat.

Kihagyod az alapozást

Akár hibátlan a bőröd, akár nem, nincs olyan felület, amit ne lehetne tökéletesíteni alapozóval.

Nem csupán az egységesség végett fontos, hogy használd ezt a lényeges terméket, a tartósság miatt is kihagyhatatlan az alapozó használata.

Természetesen az arcszínedhez igazodó tónust és jó minőségű terméket kell bevetned, mégpedig leheletvékony rétegben az optimális végeredmény érdekében.

Hiba, ha kihagyod ezt a lépést, sajnos bármilyen ügyes vagy, egyszerűen nem lesz igazán alkalmi a smink, ha legalább egy kevés alapozót nem használsz egységes látványért. 

Ne aggódj az alapozók káros hatásai miatt, manapság már igen jó minőségű, fényszűrős, hidratálós termékeket vásárolhatsz, ami nem tömíti el a pórusokat, főleg nem akkor, ha csupán alkalmanként használod őket. 

Túl hangsúlyos szem és száj

Ahogy azt megszokhattuk, az idei divat is sok mindent megenged a sminkelés területén.

Legfőbb trend az arany szemsmink és a vörös rúzs kettőse, ami valóban ünnepi viseletnek bizonyul.

Bármennyire furcsának tűnik, alapvetően nem túlzás, ha a szemeidet arannyal kiemeled, és ehhez a sminkhez élénk rúzst választasz, hiszen az arany csillogó, de bőrszínhez hasonló tónus.

Ugyanakkor nem árt vigyázni a sötét, füstös szemekhez társított rúzzsal, mert ezzel már könnyű túllőni a célon. 

Igaz, hogy manapság nem megkérdőjelezhetetlen aranyszabály, de ha csak egy pontot emelsz ki magadon a különleges esemény során, azzal egész biztosan nem lőhetsz mellé.

Ráadásul ezzel az öregítő hatást is elkerülheted, ami ugyancsak nagy előny az alkalmi smink készítése során.

Ne vidd túlzásba a csillogást

A csillogás kihagyhatatlan része az ünnepi sminknek, nem véletlen, hogy az arany és az ezüst folyton lényeges szerephez jut a palettán.

Ennek ellenére nem célszerű túl sokat bevetni a csillámokból a sminkelés során, elvégre még lesz lehetőséged a bohókás kivitelezése szilveszter tájékán.

Bánj óvatosan a pirosítókkal, bronzosítókkal is, amik sok esetben ugyancsak a csillogást hivatottak megtestesíteni, de túl nagy mennyiségű használatuk során szintén inkább bohócszerű végeredményt kölcsönöznek.

A tökéletes látványért egy csillogó területre koncentrálj, de ott se ess túlzásba, sem kinézetre, sem praktikum szempontjából nem szerencsés, ha a nyomodban mindenütt csillámpor található.

Helytelenül viszed fel a rúzst

Sokan azok közül is rúzshoz nyúlnak az ünnepi smink készítése során, akik egyébként nem igazán használják ezt a terméket, márpedig ennek gyorsan meglehet az eredménye.

A rúzs felvitele külön művészet, nem elég a jó minőség, meg kell adni a módját a sminkelésnek, különben nem lesz tartós a látvány.

Első szabály, hogy rúzsozni csak sima és puha ajkakat lehet jól, tehát a bőrradírozás és a hidratálás itt sem maradhat el.

Második fontos szempont az alapozás, ami az ajkakról sem hiányozhat. Használhatsz rúzsalapot, de egy leheletvékony réteg az alapozódból is megteszi.

Ha tökéletes eredményre vágysz, használj kontúrceruzát, aminek a színe megegyezhet a rúzséval. Egyébiránt magát a rúzst ecsettel vidd fel, így a legtökéletesebb vonalakra tehetsz szert.

Nincs meg az összhang az öltözködéseddel

A smink és az öltözködés között meg kell lennie az összhangnak, különben egyáltalán nem lesz alkalmi a megjelenésed.

Itt sem érdemes túlzásba esni, a nagyon díszes ruhához nem passzol a túl sok csillám és a kiváltképpen feltűnő smink, de igaz ez fordítva is.

Célszerű, ha a sminket nem csupán az alapján választod meg, mi illik az arcodhoz és a stílusodhoz, hanem azt is figyelembe veszed, milyen ruhába fogsz bújni.

Érdemes a stílus mellett a színvilágot is előtérbe helyezni, példának okáért csodás lehet a látvány, ha a kiegészítők tónusaihoz igazítod a sminkedet.

Az azonban nem túl szerencsés, ha a sminked, az ékszereid és a ruhád is ugyanolyan színben pompázik, ez már sokkal inkább unalmas és egyhangú, mint alkalmi megjelenés.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást