Hiányzik az utazgatás? Íme 6 kalandos film, ami gondolatban elrepít a világ másik felére

Hiányzik az utazgatás? Íme 6 kalandos film, ami gondolatban elrepít a világ másik felére

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Hiányzik az utazgatás? Íme 6 kalandos film, ami gondolatban elrepít a világ másik felére

A házi karanténban most sajnos nem indulhatunk útnak, és a tengerparti nyaralás is csak egy távoli álomnak tűnik egyelőre. De ha szeretnél legalább gondolatban kilépni a négy fal közül, és a világ legtávolabbi pontjaira kalandozni, nézd meg az alábbi utazós filmeket, amik pár órára garantáltan elterelik a figyelmed a jelenlegi helyzetről! Ugyanis az Ízek, imák, szerelmek és a Napsütötte Toszkánán túl is akadnak szuper alkotások a témában.

Vadon

Reese Witherspoon filmjét nem tudtuk kihagyni a listáról! Cheryl élete nem túl irigylésre méltó.

A fiatal nő rengeteg lelki problémával, tönkrement házassággal és függőséggel küzd, és úgy tűnik, mindig minden kicsúszik az irányítása alól.

Egészen addig, míg egy nap úgy dönt, hogy muszáj valamit tennie.

Hogy elmeneküljön korábbi életétől, és megtalálja végre annak értelmét, úgy dönt, hogy egy több mint ezer mérföldes túrára indul az Egyesült Államok nyugati partján.

A nő nem csak a természet erejével, az időjárási viszontagságokkal és a vadon élőlényeivel kénytelen dacolni, hanem lelki viharaival is.

 

Hector a boldogság nyomában

Hector pszichiáterként dolgozik, de úgy érzi, hogy valójában nem más, mint egy csaló.

Hiszen az élete unalmassá vált, elfáradt, mégis ő oszt tanácsokat az elveszett lelkeknek.

A férfi egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy dönt, hogy maga mögött hagyja egy időre karrierjét és eddigi életét, hogy körbeutazza a világot, és megtalálja végre a boldogságot.

Útja alatt különböző emberekkel találkozik, akik mind egészen másban vélik felfedezni az élet értelmét.

A végére te is egészen másképp fogsz tekinteni a világra.

 

Út a vadonba

Íme egy igaz történet! A 22 éves Christopher McCandless diplomaosztója után fényes karriernek néz elébe. Azonban a fiatal férfi nem ezt keresi.

Úgy dönt, hogy a biztos pálya helyett az ismeretlent választja, és nekivág Amerikának, a dél-dakotai búzamezőktől kezdve egészen Alaszka veszélyes vadonjáig.

Útja során megannyi veszélyes helyzetnek, csodálatos pillanatnak és különleges barátságoknak válik részesévé, amelyek elvezetik őt a céljáig.

Érdemes megnézni ezt a filmet, ami egy létező személy történetét meséli el!

 

Everest

Gondolatban a hegycsúcsokat is bejárhatod, szintén egy igaz történet keretein belül, ugyanis a filmet a Mount Everest meghódítására való kísérletek egyike ihlette.

Két különböző expedíció indul hegymászásra, azonban az emberiség által valaha is átélt egyik legdurvább hóvihar kellős közepében rekednek.

A hegymászók életük legnehezebb kihívásával találják szembe magukat, ahol kitartásukon és emberségükön múlik az, hogy sikerül-e élve megmenekülniük.

A szereplőgárda is megér pár szót, ugyanis olyan sztárok játszanak a filmben, mint Keira Knightley, Jake Gyllenhaal és Robin Wright.

 

Z, az elveszett város

Percival Fawcett brit felfedező az 1920-as években indult el felfedező útra, célja pedig az volt, hogy megtalálja az elveszett várost az Amazonasnál.

A férfi nem sokkal később eltűnt, és sosem került elő. Azonban életéről regények, majd 2016-ban film is készült.

A gyönyörű képi világgal és az izgalmas történettel együtt most te is bejárhatod az őserdőt, és megpróbálhatod kideríteni, vajon mi történt azzal a bizonyos várossal, aminek ma már nyoma sincs.

Főszerepben Charlie Hunnammel, Robert Pattinsonnal és Sienna Millerrel!

 

Szökőhév

Íme egy kicsit játékosabb, romantikusabb történet azoknak, akik a világi kalandozást a szerelemmel szeretnék összekötni.

Anna boldog kapcsolatban él, és már nagyon várja, hogy végre menyasszony legyen belőle, ám párja egyszerűen nem teszi fel neki a nagy kérdést. Ekkor talál rá a lány egy ír hagyományra, miszerint február 29-én a nők is megkérhetik pasijuk kezét. Mivel szerelme egyébként is Dublinban van egy üzleti úton, Anna azonnal útra kel, hogy feltegye a nagy kérdést.

Azonban utazása során állandó akadályokba ütközik, valahogy semmi sem akar összejönni neki, és mindennek tetejében még egy cinikus (ám annál jóképűbb) férfi segítségével kénytelen eljutni úti céljáig.

Csakhogy a kalandos utazás alatt rájön, hogy az élet nem feltétlenül alakul úgy, ahogy azt mi tervezzük.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást