Szerelem

10 DIY, ami nem hiányozhat az első lakásodból

Az első lakás mindig izgalmas mérföldkő az életben, legyen szó egy első albérletről, egy saját lakásról vagy egy első közös kuckóról. Ne is törd magad azon, hogy elsőre tökéletesen berendezd, hiszen ahhoz, hogy valóban otthonos és praktikus legyen, benne kell laknod, ki kell tapasztalnod és útközben kell alakítgatnod, csinosítgatnod. Ha igazán egyedi bútorokat szeretnél vagy egyébként is szűkös a budget, akkor érdemes egy-két saját kezűleg készített darabot is beiktatnod. Lássuk a legjobb ötleteket!

Extra bútorok

Ha a beköltözés után még egy kicsit üresnek érzed a lakást, de egyelőre nem tudsz nagyobb bútorokra beruházni, akkor mindenképp be kell szerezned egy létrát!

Adok-veszek oldalakon fillérekért hozzájuthatsz, majd könnyen átalakíthatod akár dekorációs elemnek, akár ruhaállványnak, akár cipőtartónak akarod használni.

Amire szükséged lesz, az egy kis csiszolás és egy kis plusz festés, hogy egyedi és mutatós legyen!

Egy kis tavasz

Ha az a célod, hogy egy kicsit egyedibbé és különlegesebbé tedd az otthonodat, akkor mindenképp ügyelned kell az apró részletekre.

Ilyen például az összes konyhai eszköz, amit használsz, ezeket ugyanis elsősorban nem azért veszed meg és használod, mert szépek, hanem azért, mert hasznosak.

De mi lenne, ha a kettő együtt járna? Mit szólnál például egy ilyen csodás, szárított virágszirmokkal és préselt levelekkel díszített tálcához?

Ha azt szeretnéd, hogy tartós legyen, csak erősíts rá egy üveglapot, és már készen is vagy!

Izgalmas új színek

Rádmaradt a nagyitól egy régi, foltos szőnyeg vagy csak nem bírsz megválni a sajátodtól, ami úgy hozzád nőtt, de már meguntad a színét és a mintáját?

Egyszerű a dolgod, fesd be és élvezd, hogy egy ilyen apró és praktikus trükkel mekkora változást értél el a lakásodban!

A legkönnyebb, ha sprayvel színezed be a szőnyeget, csak arra figyelj, hogy sok időt hagyj a száradásra, amit leginkább lógatva és néhányszor megforgatva végezz, nehogy utána mindenhol foltok maradjanak a lakásban!

Olvastad már?  Ha így rendezed be a lakást, sokkal tágasabbnak fog hatni

Szuper kiegészítők

Ahogy a szőnyegeidet könnyedén befestheted, úgy bármely textíliának új életet adhatsz azzal, ha átszínezed, rávarrsz egy plusz díszt vagy ráhímzel valamit.

A festés esetén használhatsz mintákat, batikolást vagy egyszerű geometrikus formákat, a varrásnál vedd elő a kreatív éned és szerezz be gombokat, pompomokat vagy rojtokat, a hímzésnél pedig jöhet a klasszikus virágminta vagy csak egy kis dísz a szegélyekre.

Elsőre ijesztőnek tűnik? Kérd meg a nagyit, hogy mutasson egy-két trükköt, együtt biztos könnyebben megy majd.

Fények saját kezűleg

Ha most költöztél be, akkor még valószínűleg nincs meg mindenhol a megfelelő világítás, lámpatest vagy csillár, amit elképzeltél magadnak.

Ne aggódj, attól, mert még nincs meg a tökéletes, attól az átmeneti időszakra csodás fényeket varázsolhatsz a lakásodba, ami, ha jól sikerül, lehet, hogy végül tartós darab marad majd.

Készíthetsz papírból hajtogatott csillárt különböző színes, áttetsző papírokból, de a megfelelő hatás kedvéért szabadon kreatívkodhatsz a karácsonyi izzókkal is!

Vidám étkészlet

Ha unod már az étkészleted, a tányérokat, poharakat vagy tárolóedényeket, amiket használsz, akkor dobd fel őket egy kicsit, tedd őket személyessé egy-két felirattal vagy extra díszítéssel.

Ha tárolóedényekről van szó, akkor készíthetsz mindenhez külön címkét, így nem csak szebb, de praktikusabb is lesz a konyhád, hiszen mindent elsőre megtalálsz majd.

Ha poharakról vagy tányérokról van szó, akkor szerezz be különböző színű üvegfestékeket és ezzel dekorálj!

Izgalmas polcok

Ki mondta, hogy a polcoknak mindig egyenesen és katonásan kell állniuk?

Nagyon izgalmas hatást érhetsz el, ha egy kicsit megbolondítod a vonalakat és ha már saját kezűleg állsz neki, akkor valami igazán egyedit alkotsz.

Olvastad már?  5+1 veszélytelennek tűnő dolog a háztartásodban, ami meddőséghez vezethet

Persze nem kell, hogy az egészet borokkal töltsd fel, használhatod könyvespolcnak vagy fürdőszobai szekrénynek is!

Praktikus és trendi

A legtöbb praktikus bútor vagy kiegészítő a lakásodban elsősorban nem azért kerül oda, mert szép vagy jól mutat, hanem azért, mert szükség van rá.

Szerencsére előfordul, amikor ez a két tényező összeáll és valami olyat alkothatsz, ami a lakásod éke lesz.

Ilyen lehet például egy egyszerű fogas, amit könnyedén összerakhatsz saját kezűleg, majd bármilyen színnel lefújhatod és ezzel egyedivé teheted!

Egyedi dohányzóasztal

Ahogy az idei és a tavalyi lakberendezési trendek is mutatják, a réznek és a rózsaaranynak nem csak a divatban, de az otthonokban is nagy reneszánsza van.

Ha épp hiányzik egy dohányzóasztal, akkor vágj bele, készíts el egy igazán egyedi darabot saját kezűleg.

Szerezz be néhány egyforma vékony rézcsövet, ezeket illeszd össze úgy, hogy a szerkezet megálljon a földön és a teteje is sima legyen, illessz rá egy kezelt fa munkalapot és már készen is vagy!

Nem kell persze ennyire bonyolultat készítened, elsőre érd be egy egyszerűbbel is!

Minden nap új falak

Ha bérelt lakásba költöztél, ahol nem festheted át a falakat vagy nem fúrhatsz, faraghatsz kedvedre, akkor valami olyan megoldásra van szükséged, ami könnyen, olcsón és gyorsan változtatható.

Ilyen lehet például egy öntapadós tapéta vagy egy krétafal, ami nem csak táblafestékkel készíthető el, akár fel is ragaszthatod, majd amikor meguntad vagy már nem kell, ugyanolyan egyszerűen le is veheted.

Ez praktikus a konyha egyik falára, ahol vezetheted a bevásárlólistát, a hálószobába az ágy mögé, ahová egy-egy inspiráló felirat kerülhet vagy a gyerekszoba egyik kisebb falára, ahová gond nélkül lehet firkálni, amennyit csak akartok!