Helló Karácsony! 6 dolog, amit mindenképpen meg kell tenned az ünnepek előtt, a lelki békédért

Helló Karácsony! 6 dolog, amit mindenképpen meg kell tenned az ünnepek előtt, a lelki békédért

Címlap / Életmód / Egészség / Helló Karácsony! 6 dolog, amit mindenképpen meg kell tenned az ünnepek előtt, a lelki békédért

Ugye már te is totális karácsonyi lázban égsz?! Bizony a készülődés már nagyban megkezdődött és már csak pár hét választ el minket az év legszebb, de azt hiszem abban kiegyezhetünk, hogy legmelósabb ünnepétől. Ugyanis rengeteg előkészületet igényel, vagyis jobban mondva, mindenki szeret nagy hangsúlyt fektetni az ünnep ezen részére.

Ahhoz, hogy a legjobb formádat hozd karácsony pár napjában, érdemes lelkileg is felkészülnöd a feszített tempóra. Mutatjuk, hogyan!

Csak semmi pánik!

Először is tisztázzuk, hogy nem szabad túlságosan rágörcsölnöd erre az ünnepre, hiszen nem erről szól. Persze mindenhonnan ezt halljuk, de végig is gondoljuk?

Tényleg hulla fáradtan kellene megkezdenünk ezt a csodás időszakot, vagy egyszerűen csak mi aggódjuk túl? Oké, hogy érkeznek a vendégek, tudjuk, hogy sok a tennivaló, de, ha jót akarunk magunknak, akkor meg is tudjuk könnyíteni a dolgunkat.

Kezdd azzal, hogy nem pánikolsz! Ha belegondolsz mindent meg lehet időre oldani, mindössze szervezés kérdése. Tehát pánik helyett, koncentrálj inkább a megoldásra.

Irány a karácsonyi vásár!

Lehet, hogy még pár embernek nem szerezted be a karácsonyi ajándékát, de ez ne szegje kedved, inkább menj és tegyél egy nagy sétát a hozzád közel eső karácsonyi vásárba.

Hidd el, azon az egy órán nem múlik semmi, viszont a lelkednek nagyon jót fog tenni a kivilágított utcák hangulata, megspékelve egy kis forralt borral.

Használd ki a decembert, mert utána jó hosszú időre búcsút mondhatunk ennek a látványnak. Munka után ne rohanj egyből haza, inkább hívd el a barátaidat egy kellemes sétára.

Hagyd a plázákat!

Ma, az online világban már szinte bármit házhoz hozathatunk, így akár a karácsonyi ajándékokat is.

Nem kényelmesebb otthon, egy forró fürdő társaságában lapozgatni az internetes oldalakat, mint egy zsúfolt plázában versenyezni az utolsó nyakkendőért, vagy sálért?

Ezzel rengeteg időt és energiát megspórolhatsz magadnak, amit mondjuk a menüsor kitalálására fordíthatnál.

Másik szuper lehetőség, a kézzel készített ajándékok gyártása. Bár igaz, hogy ez időigényesebb, de biztos, hogy sokkal ütősebb hatást érhetsz el vele.

És a barátokkal mi lesz?

Általában mindenki családi körben tölti az ünnepeket, így nagyon jó ötlet, ha előtte a barátokkal is rendeztek egy karácsonyi bulit, ahol megajándékozhatjátok egymást és kiereszthetitek a gőzt.

Főzzetek egy finom vacsit, hallgassatok karácsonyi zenéket és ne gondoljatok se a munkára, vagy arra, hogy még mennyi mindent meg kell oldanotok szenteste előtt.

Ez az este szóljon csak rólatok!

Foglalkozz magaddal!

Bár tudjuk, hogy most legkevésbé erre van időd, de napi fél órát próbálj meg erre szánni. Értjük ezalatt, hogy összegezd az évedet, de ne úgy, hogy közben kritizálod magad.

Inkább írd össze, hogy mi az, amiben fejlődtél, milyen meghatározó szakaszai voltak az idei évednek, majd írd össze a következő éves terveidet. Lehet akár egy felsorolás is, miszerint: „Ezt kaptam a 2017, es évtől” és „Ezt várom 2018-tól”.

Ez esténként egy nagyon értékes program lehet, ami jelképezhet akár egyfajta megtisztulást és elengedést is az ünnepek előtt.

Tegyél valami jót!

Az emberek többségét karácsony közeledtével szinte megszállja a szentlélek és gyakorlatilag mindenki, úton-útfélen adakozik.

Ez egyébként egy nagyon szép gesztus, de közben ne feldkezzünk meg arról, hogy hányféle módon tehetünk jót másokkal.

Például ki az, akit idén nagyon megbántottál és talán meg sem érdemelte? Ki az, akinek rosszat akartál a háta mögött? Ki az, akit tavaly még a barátodnak mondhattál, ma pedig már semmit nem tudsz róla?

Nem azt kérjük, hogy egyesével gyónj meg ezeknek a személyeknek, de talán nem is gondolnád, hogy mennyivel megkönnyebbülnél, ha tisztáznád ezeket a kapcsolatokat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást