VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Friss alapanyagok használata
Az igazi házi fagylalt készítésének kulcsa nem más, mint a legfrissebb és legjobb minőségű alapanyagok kiválasztása. Gondoljunk csak bele, mennyire más élményt nyújt egy olyan fagyi, amiben a gyümölcs valódi íze dominál, nem pedig mesterséges aromák. A helyi piacok és zöldségesek kiváló forrást jelentenek a szezonális gyümölcsök beszerzésére, amelyek gazdag ízvilágot kölcsönöznek majd a desszertünknek.
Ha például eperrel dolgozunk, érdemes a frissen szedett, napérlelte gyümölcsöt választani, amely tele van természetes édességgel. Más alapanyagok, mint a tej vagy a tejszín, szintén meghatározóak; válasszunk lehetőleg házi, vagy legalábbis minél kevésbé feldolgozott változatokat. A cukor mennyiségével is játszhatunk, de ne feledjük, hogy a fagyás folyamán az édességérzet kissé csökken, így érdemes egy kicsit többet használni belőle.