5 házi levendulás készítmény, ami minden érzékszervedet elkápráztatja

5 házi levendulás készítmény, ami minden érzékszervedet elkápráztatja

Címlap / Otthon / Hobbi / 5 házi levendulás készítmény, ami minden érzékszervedet elkápráztatja

De mihez kezdj a friss virágokkal? Én szeretem, hogy ilyen sokáig nyílnak, mert rengeteg méhet, lepkét és más rovarokat is vonzanak az udvarba, de mivel valósággal ontják a bokrok a virágokat, egy-egy csokorral szoktam szedni belőlük. Az alábbi finomságokba és szépségápolási termékekbe te is rögtön bele fogsz szeretni, ha szereted a levendulát!

Levendulaszörp

Az egyik legelső dolog, amit a levendulából készítettem, a szörp volt. Egy kicsit másként csinálom, mint a többi szörpöt, de semmivel sem bonyolultabb, vagy éppen nehezebb az elkészítése, úgyhogy bátran láss neki!

Egy csokor levendulát be kell áztatni 24 órára 1 liter vízbe, majd mielőtt leszűrnéd az egészet, adj hozzá fél zacskó citromsavat – ez csodálatosan kihozza a levendula színét és összehasonlíthatatlan árnyalatot kölcsönöz a szörpödnek.

Kicsit így is hagyd állni, végül főzd fel 1 kg cukorral az így kapott, illatos folyadékot, és tedd sterilizált üvegekbe.

 

Levendulás sárgabaracklekvár

A családban nagy kedvenc a sárgabaracklekvár, amihez kiválóan passzol a levendula virága. A szokásos módon szoktam megfőzni a sárgabarackot, ami nálam annyit tesz, hogy kimagozom, felteszem főni cukorral, kevés citromsavval, majd ha egyet rottyant, beleturmixolom a gyümölcspektint.

Ezt követően már jöhet is a levendula! A szárról le kell szedni a virágokat: a legjobb, ha a mutató- és a hüvelykujjad segítségével húzod le őket.

Nem kell belőlük sok, hiszen nagyon intenzív az ízük, ami idővel összeérik a sárgabarackkal a kamrapolcon. Sterilizált üvegekbe, nagyon forrón kell eltenni, így tartósítószer sem kell hozzá.

 

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást