Otthon / Utazás

4 hazai termálfürdő, ahol öröm átmelegedni a télen

4 hazai termálfürdő, ahol öröm átmelegedni a télen

Magyarország híres a gyógyvizéről, és a talajból feltörő, természetesen meleg termálvíz is igazi csáberőt jelent a hazánkba látogató turistáknak. Nem csak ők élvezik azonban a meleg vizes medencéket: ha felkeresed őket, neked is jól esik majd itt átmelegedni.

Kamilla gyógyfürdő, Balmazújváros

A Kamilla gyógyfürdőben csaknem 1300 négyzetméternyi vízfelület várja az ide látogatókat, a finom, meleg gyógyvíz 35-37 fokos, de 27-29 fokos élménymedence is van, ahol gomba, nyakzuhany, és minden más vízi móka megtalálható, ami az ilyen medencékben helyet szokott kapni. Ideális helyszín ha kisgyerekkel kerestek kikapcsolódási lehetőséget, mert van gyerekmedence és játszóház is.

A Kamilla gyógyfürdő finom vize miatt eddig is megérte a látogatást, de idén év elején egy szaunafalut is átadtak, hogy a fürdő tartsa a lépést a pihenni vágyók igényeivel. A melegben egyszerre 80 fő is tud pihenni, ez ma Magyarország legnagyobb szaunaháza, amit nem csak a panorámafal tesz különlegessé, de a hetente változó, szezonális szauna felöntések is. Érdemes kipróbálni, ha erre jártok!

Hévízgyógyfürdő

A Hévízi Gyógytó a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termáltava, és mint ilyen, páratlan lehetőséget teremt arra, hogy kikapcsolódj, átmelegedj, energiával feltöltő gyógyvízben áztasd megfáradt tagjaidat. A tónál három földtörténeti kor hatása találkozik, együttesen létrehozva a különleges gyógyító erőt. A víz gyulladásgátló hatású, és a csonttermelést ösztönző hormonok előállítását is segíti, így a csontritkulást a saját hormonjaidon keresztül, kvázi természetesen kezeli.

A termálvíz és a tó medrét borító több méter vastag tőzeg egymásra hatásával alakul ki az az iszap, mely a gyógyvíz minden kémiai anyagát koncentrálja. Ezek segítenek a menstruációs ciklus normalizásában és a potencia megerősítésében is, így összességében elmondhatjuk, hogy Hévízgyógyfürdő az idősebb, mozgásszervi vagy keringési panaszokkal küzdő vendégek számára éppen olyan tökéletes helyszín a pihenésre, mint azoknak, akik egy romantikus elvonulásra keresnek fürdőt.

Berekfürdő

Az ország egyik legrégebben működő fürdőjében az első medencéknek még fonott kosárból volt az alja és oldala, ez engedte feltörni a talajvizet, de fogta valamelyest vissza a sáros mocsarat.

Mára természetesen a strand a legmodernebb igényeknek is megfelel, gyógyvize azonban méltán maradt híres: kiváló minőségű, ízületi panaszokon is segít, meleg vizes medencékben lubickolhatsz itt.

A fürdőnek kültéri és beltéri egysége is van, a fedett részen a hidegebb időszakban is jól esik a mártózás, és négy medence (köztük egy gyermekmedence, és egy élménymedence) garantálja itt a tökéletes kikapcsolódást.

Dr Bugyi István Kórház, Gyógyfürdő és nappali Kórház, Szentes

A mondás szerint Magyarországon bárhol is kezd fúrni az ember, ha elég mélyre ás, idővel gyógyvizet talál. Különösen igaz lehet ez a megállapítás Szentesre, Szentes vidéke ugyanis hazánk legnagyobb, Európa legsűrűbb geotermikus mezője, a településen 32 termálkút működik. Nem meglepő, hogy éppen itt is áll egy gyógyfürdő, ráadásul nem is akármilyen: az épületet az a Dávid Károly tervezte, aki a budapesti Népstadion terveit is elkészítette.

Az alkáli hidrogén-karbonátos, fluoridos, meleg víz jól alkalmazható ízületi, mozgásszervi és krónikus nőgyógyászati betegségek kezelésére. A fürdőben van egy nyitott udvari gyógymedence, ami télen fedett, a belső “török” kupola alatt pedig öt különböző hőmérsékletű medence található.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást