A sonka és az ananász kombináció nem csak pizzán alkot kiváló párost. Húsra sorakoztatva sajttal a tetején mennyei tejszínes mártásban igazán pazar fogás. Az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
A kuszkusz édesen elkészítve is kiváló.
Ha mazsolát keversz hozzá, édeskés húsokhoz jól illik. Nem mellesleg roppant időtakarékos az elkészítése.Hozzávalók 3 személyre:
- 6 szelet karaj (vagy ízlés szerint csirkemell, pulykamell)
- só
- bors
- 2 evőkanál liszt
- 6 szelet ananász (friss, vagy konzerv ananász karika)
- 6 szelet sonka
- 6 szelet edami sajt
- 2 dl főzőtejszín
- olaj
Elkészítés:
A sertéshúst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. A hússzeletek mindkét oldalát kevés olajon elősütjük.
Egy tepsit olajjal vékonyan kikenünk, és a húsokat a tepsibe sorakoztatjuk.
A sonkát a húsra terítjük.
Az ananász karikákat a sonkára rakjuk.
Az ananász karikára sajtot helyezünk.
Ha minden húst beborítottunk, tejszínnel felöntjük a hawaii szeleteket.
180 fokon 30 percig sütjük a húsokat.
A mazsolás kuszkusz fantasztikusan illik a hawaii szelet ízvilágához.