Így dobsz ki havi tízezreket! 4 apró kiadás, ami hó végére komoly összeg

Így dobsz ki havi tízezreket! 4 apró kiadás, ami hó végére komoly összeg

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Így dobsz ki havi tízezreket! 4 apró kiadás, ami hó végére komoly összeg

Reggeli kávé

Te is az a típus vagy, akit munkába menet a kezében szorongatott kávé tart ébren a metrón? Megértjük, de az apró luxus havi szinten már észrevehető összegbe kerülhet. Ha például minden alkalommal 250 forintért veszel kávét, az 20 munkanappal számolva máris 5.000 forint egy hónapban!

A megoldás? Természetesen nem az, hogy lemondasz a kávédról, de érdemes szerezni egy kis termoszt, amibe a reggeli forró italodat töltöd, és így máris olcsóbban viheted magaddal az éltető italt. Nem tart több időbe elkészíteni, mint amennyit a büfénél sorban állnál érte, és bár a kávét meg a tejet így is meg kell venni, egy adag kávé jóval kevesebből is kijön – valószínűleg az egy heti bolti kávé árából egész hónapban ellehetsz.

Kidobott élelem

Hátborzongató statisztikákat látni arról, mennyi étel landol egy átlagos magyar család szemetesében minden héten. 

Élelmiszerek
istockphoto

Persze, ha egyszerre ejted meg a bevásárlást, azzal valószínűleg sokat spórolsz, de vigyázz, hogy a romlandó élelmiszerekből ilyenkor tényleg csak annyit vegyél, amennyit tényleg el is fogyasztotok. A kidobott felvágott látszólag csak pár száz forintos tétel, de minden héten már ezresekre rúghat, arról nem is beszélve, hogy ehelyett valami mást ettél, tehát kétszeres a kiadásod.

Mindig listával menj bevásárolni, gondold át, hogy a következő napokban hányszor eszel majd otthon, és semmiképpen se korogjon a gyomrod, amikor a boltba mész, mert úgy mindent megveszel majd, amit csak megkívánsz.

Oldalak: 1 2

1 hozzászólás

  • Gakka
    2021.01.26., 18:26

    Akiben van egy csöpp életrevalóság, az magától is rájön ezekre, akiben meg nincs, annak a cikk sem fogja felnyitni a szemét, mert “gyárilag” alkalmatlan rá.

    Válasz

Írj egy hozzászólást