„A gyereknek nem kell mindent tudnia?!” 5 hatalmas tévhit a gyermeknevelésről

„A gyereknek nem kell mindent tudnia?!” 5 hatalmas tévhit a gyermeknevelésről

Címlap / Életmód / Család / „A gyereknek nem kell mindent tudnia?!” 5 hatalmas tévhit a gyermeknevelésről

Az ösztönöd majd mindent elárul

„Nem tudom, miért sír, pedig én vagyok az anyja, nekem kellene tudnom!” – csuklott el nemrég egy barátnőm hangja, aki az első babája kedélyállapotait fejtegeti éppen. Azt senki nem vitatja, hogy az anyáknak vannak megérzéseik, de túlzás lenne azt hinni, hogy mindig mindent az első pillanattól, magadtól tudni fogsz majd.

Ha elhiszed ezt a tévhitet, azzal csak fölöslegesen stresszeled magadat, ráadásul irreális követelményeket támasztasz magaddal szemben. A valóságban nem valami varázserőt kapsz, hanem egyszerűen figyelemmel és türelemmel kiismered a saját gyermekedet. Ehhez azonban idő kell – add meg ezt magatoknak.

Ha folyton felkapod, amikor sír, csak elkapatod!

Képzeld el, hogy egy újszülött a számára addig a mindenséget jelentő meleg, biztos közegből hirtelen egy teljesen idegen világban találja magát, ahol minden világos, hangos, hideg, és köze sincs ahhoz, amiről addig tapasztalata volt.

Természetes, ha ahhoz kívánkozik, aki mellett biztonságban érzi magát, ez pedig te vagy. Az első hetekben a baba még nem is tudja elválasztani magát az édesanyjától, azt gondolja, hogy ők egyként léteznek, ezért sok pszichológus szerint nem csak, hogy nem ártalmas ilyenkor felvenni a síró babát, egyenesen könyörtelen dolog lenne zokogni hagyni.

A természetes gyógymódok mindent megoldanak

Érhető, ha nem szeretnéd fölöslegesen gyógyszerrel tömni a gyereket, és valóban vannak is olyan természetes gyógymódok, amik segíthetnek egy kis megfázáson: kamillás gőzölés, mézes tea, és máris jobban érzi magát mindenki. Amikor azonban tényleg komolyabb a baj, például a gyerek be is lázasodik, akkor irány az orvos. Szemed fényének egészségéről van szó, ezért bárki bármit mond, azt jobb olyasvalakire bízni, aki éveken át tanulta az emberi test működésének titkait.

Vényköteles gyógyszert az orvos is csak akkor fog felírni, ha szükséges, ekkor azonban jobb rá hallgatni. A világ nagy részén anyák milliói adnának meg bármit azért, hogy a gyermekük orvosi ellátást kaphasson. Élj a lehetőséggel, ha te megteheted!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást