Hatalmas frizurabakik, amiket te is elkövetsz

Hatalmas frizurabakik, amiket te is elkövetsz

Címlap / Stílus / Haj / Hatalmas frizurabakik, amiket te is elkövetsz

Könnyű elrontani

Több ponton lehet hibázni. Színben és formában egyaránt. Ha egyenes a hajunk, göndör hajat akarunk. Ha fekete, szőkét akarunk. A rövid akkor hosszút.

Képesek vagyunk komoly pénzeket áldozni fodrászra, hajfestékre, hajba valókra, hajápolókra. Amennyiben szűkös a keret, vagy nem találunk olyan fodrászt, aki képes a megálmodott frizurát elkészíteni, magunk esünk neki. Ez néha nagy hibának bizonyul…

Ballagási hajszerkezet

Aki vágott már hajat magának, pontosan tudja, hogy mire van ehhez szükség. Leginkább három kézre. Egyikkel fogni kell az ollót, mert anélkül nem lehet hajat vágni, másikkal kell fogni a fésűt, mert kell a sorvezető, harmadikkal pedig fogni kellene a másik tükröt, amivel látjuk hátul a hajunkat. Nos… én megpróbáltam kétkezesre szűkíteni a hajvágás technikáját.

Másnap, amikor a fodrászüzletbe értem, ott gyakorlatilag megállt az élet. Egy fodrász volt csak vállalkozó kedvében. Nullásgép lett a vége a fülem felső szélének magasságáig. Mivel fehérbőrű vagyok – világított a fejbőröm a tarkómtól a fülem szegletéig, mint egy terelőbója. Fél órás gondolkozás után kozmetikai tussal tompította ezt a hajak varázslója. Nekem volt a legfeltűnőbb haj-helyem a ballagáson.

Lányom védelmében

Milliószor történik meg, hogy egy új frizurának sírva, kisollóval esünk neki, mert ,nem ezt a lovat akartuk’. Eme hibától szerettem volna megmenteni lányomat, aki derékig érő, gyönyörű, természetes szőke haját szerette volna feketére festeni. De hogyan magyarázom el ezt egy makacs kiskamasznak?

Megvettem hát a festéket, és lelkességet mímelve estem neki a hajának. Eközben a kétség és tragédia magvait próbáltam elhinteni lelkében azzal, hogy ecseteltem a hajfesték allergia borzalmait a következőképp: ha csípi a fejed, ha melegséget érzel a fejbőrödön, azonnal szólj, mert kihullhat a hajad.

Nos, ő még nem tudta, hogy minden hajfesték csíp és meleg egy kicsit… Ilyen gyors hajmosást még életemben nem láttam kiskamasztól…

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást