Hasznos tanácsok a menzesz napjaira

Hasznos tanácsok a menzesz napjaira

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Hasznos tanácsok a menzesz napjaira

Sokunkban megfogalmazódik a kérdés, hogy hogyan kerüljük el a kellemetlen illatokat, vagy hogyan maradjunk a menzesz ellenére is teljesen fittek ezen a pár napon. Mire figyeljünk, ha ilyenkor megyünk uszodába, vagy ezeken a napokon kívánjuk meg a szexet?

Mivel mosakodjunk?

A menzesz napjain érdemes meleg vízzel tisztálkodnunk és bőrsemleges tusfürdőt, vagy erre a célra kapható mosakodógélt választanunk.
Mindenképpen kerüljük el az erős tusfürdők és szappanok használatát, mivel ezek könnyen tönkretehetik a hüvely flóráját, utat engedve ezzel a különféle gombás fertőzéseknek.

Testszag

A menzesz idején általában a test az átlagosnál fokozottabban izzad, éppen ezért érdemes napi kétszeri zuhanyzást beiktatnunk.
Nem csupán frissebbnek érezhetjük magunkat egy meleg zuhany után, de a meleg víz hatására a hasi görcseink is elmúlhatnak. Ne felejtsünk el továbbá egy kellemes illatú dezodort is használni.

A menstruáció illata

A menstruáció alatt szintén kellemetlen illattal jár a testből távozó folyadék szaga.
Mit tegyünk, hogy ezt elkerüljük?
A napi két mosakodás mellett érdemes megfelelő figyelmet fordítanunk arra, hogy akár betétet, akár tampont használunk, 2-4 óránként mindenképpen cseréljük, hiszen így elkerülhetjük a kellemetlen szagokat. A tamponnál kifejezetten figyelnünk kell, hiszen ha túl sokáig marad a testünkben, akkor számos fertőzés is felléphet.

Tisztaság

Akár tampont, akár betétet használunk, mindenképpen figyeljünk oda a kézmosásra.
Ha el akarjuk kerülni a különféle problémákat, akkor érdemes nem csupán a csere után, de a csere előtt is kezet mosnunk.

Tamponok és betétek

A tampon és a betét típusát mindig a vérzésnek megfelelően válasszuk ki, így nem érhetnek minket kellemetlen meglepetések.
Bármilyen helyzetben is vagyunk, 6 óra után mindenképpen cseréljük ki a tampont vagy a betétet, hogy ne tapasztaljunk kellemetlen tüneteket.

Éjszakára

Éjszakára a legcélszerűbb a betét használata, válassz az estére kifejezetten éjszakai betétet, így elkerülöd a kellemetlen éjszakai és reggeli élményeket.

Ha hüvelyi fertőzésünk van…

Ebben az esetben szintén érdemes a betétet előnyben részesítenünk, ugyanis a tampon felületén sokkal könnyebben szaporodnak a kórokozók.

Alsónemű

Persze legszívesebben ekkor is minél csinosabb, nőiesebb darabot választanál, mégis érdemesebb a pamutból készült darabokat előnyben részesítened.
Sokkal kényelmesebb és biztonságosabb a többi anyagnál, ráadásul a betétet is sokkal könnyebben elhelyezheted benne.

Közösülés a menzesz alatt?

Bár általában a higiénia fontos eleme a szexuális életünknek, ha ilyenkor kezdünk a szerelmi játékba fokozottabban ügyeljünk a tisztaságra, ez a megállapítás pedig a férfiakra is vonatkozik.
Fordítsunk még nagyobb figyelmet az intim területek megtisztítására ne csupán az aktus előtt, de az aktus után is. Ha nem szeretnénk még babát, akkor ne felejtsünk el védekezni ilyenkor sem, hiszen a menzesz nem jelenti azt, hogy ilyenkor nem eshetünk teherbe.

Tisztán tartás

Bár sokszor elhangzik, hogy ügyeljünk arra, hogy a törlés a végbél irányába történjék, a menzesz alatt ez sem elég.
Használjunk nedvesített wc-papírt vagy intim törlőkendőt, hogy biztosan elkerüljük a nem kívánt fertőzéseket.

Uszoda

Az uszodát és a vizes sportokat érdemes elkerülni a piros betűs napjaink alatt, azonban, ha elkerülhetetlen a helyzet, akkor használjunk tampont és igyekezzünk minél gyakrabban cserélni.
Miután kilépünk a vízből az első utunk mindig a mosdóba vezessen. Érdemes minél hamarabb és minél alaposabban megtisztálkodni az uszoda után.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást