Van 5 praktika, amivel végre megértheted a legkuszább álmaidat is

Van 5 praktika, amivel végre megértheted a legkuszább álmaidat is

Címlap / Életmód / Ezotéria / Van 5 praktika, amivel végre megértheted a legkuszább álmaidat is

Mindig az átvitt értelmet kell figyelembe venned

Az első és legfontosabb szempont, hogy az álmok csak jelképek, üzenetek és sosem szabad őket úgy értelmezned, ahogy valójában látod őket. Például a halál, vagy egy baleset nem arra utal, hogy szörnyű dolgok várnak rád, esetleg a szeretteidre. Ellenben figyelmeztetnek arra, hogy veszélyes játszmát űzöl a valóságban, vagy túl sokat kockáztatsz, és ezt érzed is – nem feltétlenül helyes az irány. A figyelmeztetés nem csupán a magánéletedre, hanem akár munkádra, a szabadidős tevékenységeidre is vonatkozhat, ezekre a területekre egyaránt gondolnod kell.

Nem csak a rossz álmok érdemelnek külön figyelmet, hanem a jók is, amiket ugyancsak nem a szó szerinti jelentésük alapján kell értelmezned.

Például gyermekkel álmodni nem arra utal, hogy várandós leszel a következő hónapban, ellenben bátorít, hogy alkoss, életre hívd azt, amire vágysz. Vagy, ha szüretről álmodsz, akkor az szintén nem azt jelenti, hogy itt az ősz: ellenben kiérdemelt jutalomra, gondtalanságra számíthatsz, végre learathatod munkád, fáradozásaid gyümölcsét.

Álmaidra úgy kell tehát tekintened, mint egy különleges, belső színházra, amiben a tudatos és a tudattalan aspektusok keverednek egymással.

Az álmok megmutatják azokat a tényeket, amik fölött valószínű napközben szemet hunytál, vagy nem tulajdonítottál nekik nagy jelentőséget. Azonban éjjel, amikor a tudatalattid veszi át a hatalmat, ezek is a felszínre kerülnek. 

Clement percheron/pexels.com

Ahhoz, hogy jobban megértsd az álmaidat, ezekre érdemes időt szánnod:

  • Jegyezd fel az álmaidat: Nagyon fontos, hogy az álmaidat rögzítsd, ha hosszú távú megfigyeléseket szeretnél tartani. Vagy azonnal jegyezd fel őket az ágyad mellé készített füzet segítségével, vagy mondd fel őket hangüzenet formájában a telefonodra. 
  • Emeld ki az ismétlődő elemeket: Ha vannak visszatérő álmaid, vagy olyan elemek, amik időről időre felbukkannak, akkor azokat emeld ki és fordíts rájuk külön figyelmet, hiszen minden bizonnyal fontosabbak, mint az átlag.
  • A részletekre is ügyelj: Még, ha kicsinek is tűnnek, a részletek nagyon fontosak lehetnek az álmaidban. Mi volt az asztalon? Hol jártál? Mit érintettél meg? Milyen színek vettek körül? Mi volt rajtad? Ezek mind-mind súgnak neked és érdekes információkat adhatnak számodra. 
  • Az érzelmeidre koncentrálj: Bár a látottak lényegesek, és sok információt tartogatnak számodra, ugyanilyen fontosak az érzelmek, amiket kiváltottak. Miket tapasztaltál ébredés során? Fájdalmat, félelmet, haragot? Esetleg örömöt, kiegyensúlyozottságot, reményteliséget? Ezeket is jegyezd fel!
  • Lapozz fel egy álomszótárt: Ha magadtól nem igazán sikerül értelmezned az álmaidat, az egyáltalán nem probléma és nem is egyedi gond. Online, illetve nyomtatottan is számos álomszótár áll a rendelkezésedre, amiket érdemes fellapoznod. Ha valóban részletesen feljegyezted az álmaidat, akkor nagyon izgalmas párhuzamokat fedezhetsz majd fel általuk és könnyen lehet, hogy azonnal megérted, mit akar üzenni neked az elméd, mi az, amit napközben elnyomsz magadban.
Álomfejtés

VIDEO A sminkes titkos karácsonyi sminkje

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!