Feldolgozott húsok

A British Journal of Psychiatry nevű tudományos folyóiratban publikált kutatás szerint a feldolgozott húsok nagy mennyiségben fogyasztva sebezhetőbbé tehetnek a depresszióval szemben. Míg a legtöbb pácolt hús rengeteg cukrot és sót tartalmaz, a feldolgozott termékek a bennük megtalálható nitrátok miatt lehetnek veszélyesek az egészségre nézve.
A tartósítás során használt nitrátok és nitritek nem csak a hangulatodra lehetnek romboló hatással, de akár kellemetlen tünetekkel járó migrént is okozhatnak. Az Egészségügyi Világszervezet rákkutató ügynökségének egyik nemrégiben közzétett tanulmányából az derült ki, hogy feldolgozott hústermékek rákkeltőek lehetnek.
A tartósítás során használt nitrátok és nitritek nem csak a hangulatodra lehetnek romboló hatással, de akár kellemetlen tünetekkel járó migrént is okozhatnak. Az Egészségügyi Világszervezet rákkutató ügynökségének egyik nemrégiben közzétett tanulmányából az derült ki, hogy feldolgozott hústermékek rákkeltőek lehetnek.
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!