Halloween dekoráció tippek: Készíts töklámpást otthon!

Halloween dekoráció tippek: Készíts töklámpást otthon!

Címlap / Otthon / Hobbi / Halloween dekoráció tippek: Készíts töklámpást otthon!

A töklámpások már rég nem csak Amerikában divatosak, de hazánkban is egyre többféle formájú, típusú vagy akár egyedi megoldású töklámpással találkozhatunk. Sokszor csak a minta jelenik meg, hogy a Halloween-re emlékeztessen bennünket. Lássunk néhány kreatív ötletet, amelyet mi magunk is megvalósíthatunk!

Alap töklámpás

A töklámpás alap verzióját valószínűleg mindenki ismeri: le kell vágni a tök tetejét egy vízszintes vágással, kiszedni a tök belsejét, majd ijesztő arcot vágni a tök első részére. Szájat, fogakat, orrot és szemeket az összes létező formában megvalósíthatunk.
Ezután a tökbe teszünk egy mécsest, rátesszük a kalapját, majd kitesszük az ablakba vagy a lépcsőre, hogy feladatának megfelelően riogassa az arra járókat.

Tökben tök

Kicsit bonyolultabb kivitelezés, de az alap töklámpásra nagyon hasonlít a tökben tök megoldás. Két tököt kell ehhez beszereznünk, egy nagyot és egy jóval kisebbet. Mindegyiket készítsük el a hagyományos módon, de a nagyobbnak készítsünk nagyobb szájat.
Nem véletlenül kell így csinálni, mivel a kis tököt a nagy szájába tesszük majd. Így olyan hatást érünk el, mintha éppen megenné a nagy a kisebb fejet.

Függő lámpások

Nagyon szép látvány, ha a töklámpákat nem csak a lépcsőre vagy az ablakba tesszük, de nagyobb gyertyatartóként használva például az erkélyen vagy akár a lakásban is felakaszthatjuk ezeket.
A legegyszerűbb, ha csak levágjuk a tök tetejét, kiszedjük a magokat, és egy tartó zsinórt erősítünk rá. A tökhéjba mécsest teszünk, majd felakasztjuk. Tetszés szerint díszíthetjük is, de anélkül is tökéletes hangulatot áraszt.

Függőleges vágás

A tököt nem csak vízszintesen, de függőlegesen is elvághatjuk, így a tetejétől megfogható. Vájjuk ki a belsejét és vágjunk rá ijesztő ábrázatot.
Tegyük bele a mécsest. Világosban és sötétben egyaránt csodás hatást érhetünk el ezzel a kivitelezéssel.

Rizslámpa, lampion

A töklámpa készítéséhez nincs feltétlenül szükség tökre, használhatunk egy egyszerű papírlámpát vagy lampiont is. A lényeg, hogy kerek legyen, és lehetőleg szétnyitható, hogy könnyen beletehessük a mécsest.
Fessük be narancssárgára, és fessünk rá arcot – természetesen minél félelmetesebbet! Vigyázzunk, nehogy meggyulladjon a papír, vagy ha tartunk ettől, akkor ne mécsest használjunk, hanem egyszerűen csak tegyük egy lámpa elé!

Konzervdoboz

Egy kevésbé gyúlékony forma is jó szolgálatot tehet, ha éppen nincsen otthon tök, de szeretnénk töklámpást. Keressünk néhány üres konzervdobozt, válasszunk különböző mérteket belőle.
Vágjunk rá szemet, orrot, szájat, majd az egészet fessük be narancssárgára. Tegyünk bele mécsest, és máris készen van egy félelmetes, mutatós, bárhova biztonsággal helyezhető töklámpa!

Kép forrása: naturalmommie.com

Öltöztetve

Ha szeretnénk egyénivé varázsolni a töklámpásunkat, akkor nem kell mást tenni, mint felöltöztetni! Válasszunk egy nagyobb méretű varázsló kalapot, drótból készítsünk szemüveget neki és máris kész a boszorkányra vagy varázslóra emlékeztető, igazán egyedi lámpásunk.
Családi programnak is kiváló, minden gyerek imádni fogja, hogy nem csak elkészíti, de fel is öltözteti a lámpásokat!

Körömlakk

Persze nincs az a motívum, ami ne jelenne meg szinte azonnal a körömlakkokon. Ha úgy érezzük, hogy ezt a területet is szeretnénk Halloween stílusban kidíszíteni, akkor nem kell mást tennünk, csak tegyünk egy narancssárga alapszínt a körmünkre, majd feketével rajzoljunk neki szemet és szájat.
Nem baj, ha nem lesz tökéletes, sőt arra sincs nagy szükség, hogy mindegyik körmünk azonos legyen. A lényeg, hogy itt is megjelenjen Halloween!

Halloween hangulat

Eredetileg a töklámpások célja az volt, hogy olyan félelmetesek legyenek, hogy távol tartsák a háztól az ártó szellemeket. Ez a vonás továbbra is jelen van a dekorációban, de manapság mindez kiegészült egy lágy, otthonos, sőt leggyakrabban humoros elemmel is.
Nézzünk körül otthon és találjuk meg azokat a lehetőségeket, ahol megvalósíthatjuk ezt az egyedi hangulatot. Jó szórakozás lesz az egész család számára!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást