Hallgasd te is a kedvenc rádiódat az interneten keresztül!

Hallgasd te is a kedvenc rádiódat az interneten keresztül!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Hallgasd te is a kedvenc rádiódat az interneten keresztül!

Vegyük például a rádiózást: ugyan körülbelül 100 éve létezik, de még 2 évtizeddel ezelőtt is rádiókészülékekkel és antennákkal bajlódtunk, hogy befogjuk az elektromágneses sugárzáson keresztül érkező adást. Ma már pedig elég csak annyit tennünk, hogy rákeresünk például a MyOnlineRadio weboldalán a Best FM-re, és egy kattintás után már élvezhetjük is a műsort. Igen, tényleg ennyire egyszerű!

Hogyan hallgattuk a rádiót 20-30 évvel ezelőtt?

Az X és Y generáció tagjai még jól emlékeznek arra, milyen volt az élet az internet elterjedése előtt. Abba most ne menjünk bele, hogy jobb vagy rosszabb, de tény, hogy a világháló sok mindent leegyszerűsített.

Mert mi volt a helyzet például a rádióhallgatással? Először is bekapcsoltuk a készüléket, ami azzal jelezte a működőképességét, hogy sisteregni kezdett. Na és ekkor indult csak a móka: az antenna állítgatásával és a frekvenciakeresőgomb tekergetésével próbáltunk meg ráhangolódni az egyes csatornákra. 

Ez egy igazi türelemjáték volt, e sorok írója például nem egyszer érzett kísértést arra – olyan tízpercnyi hiábavaló próbálkozás után – hogy nemes egyszerűséggel a falhoz vágja az egész szerkezetet. Szerencsére végül győzött a józan ész, így ez sosem valósult meg. 

A lényeg annyi, hogy a rádió behangolása igényelt némi foglalkozást, de ekkor is csak azon csatornák közül tudtunk válogatni, melyeknek benne voltunk a vételi körzetében. A vidéki fiatalok ezért nem egyszer irigykedtek fővárosi barátaikra, hisz Budapesten lényegesen több rádióadó volt elérhető, mint vidéken. 

Ma már teljesen más világot élünk

E kis múltbeli kitekintő után ugorjunk most vissza a jelenbe: mit teszel, ha manapság hallgatni szeretnéd mondjuk a Best FM műsorát? Aligha állsz neki keresgélni a frekvenciákat, noha a csatorna az ország több pontján is elérhető. 

Nem, valószínűleg te is rögtön felcsapod a Google keresőjét, és beírod, hogy “Best FM hallgatása online”, vagy valami hasonló keresőkifejezést. Nyomsz egy entert, és egy másodpercen belül már válogathatsz is a találatok között. Egy kattintásra bejön a MyOnlineRadio weboldala, majd a Play gombra kattintva fel is csendül az adás. 

A hang minősége ráadásul kiváló, nincs semmiféle recsegés vagy sistergés, és még az sem számít, hogy honnan hallgatod a műsort, hisz az interneten nincsenek földrajzi korlátok. 

Itt várnak a ‘90-es és a 2000-es évek legjobb zenéi

Szörnyű belegondolni, de ma már az ezredfordulón született dalokat is a “retro” kategóriába sorolják. Miért repül így az idő? Ez mindenesetre ne tántorítson el attól, hogy élvezd a Best FM műsorát, ahol az elmúlt 2-3 évtized legjobb slágereit hallhatod. 

Mindemellett nem maradsz le a legfrissebb hírekről, programajánlatokról sem, így mindenképp érdemes felkeresni a csatornát.

VIDEO A legnyugodtabb kutyafajták

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!