Gyors tojásfestés, festék nélkül! A legszebb húsvéti tojások filctollal

Gyors tojásfestés, festék nélkül! A legszebb húsvéti tojások filctollal

Címlap / Otthon / Gyors tojásfestés, festék nélkül! A legszebb húsvéti tojások filctollal

Ha szeretsz húsvéti tojásokat festeni, de azt nem kedveled, ha nyakig festékes és maszatos leszel, akkor idén próbáld meg, milyen filctollal dekorálni! Igen, jól hallottad, ezzel az egyszerű eszközzel is bámulatos dekorációkat lehet készteni. Cikkünkben adunk néhány szuper ötletet a tojásfestéshez!

Pöttyözés

Ehhez az egyszerű húsvéti tojáshoz semmi másra nincs szükséged a tojásokon kívül, mint ollóra, papírra és színes filctollakra!

A papírlapból vágj ki tetszőleges mintákat. Lehet az egy virág vagy egy nyuszi, de akár betűk is lehetnek (a betűkből például kirakatod a húsvét szót is vagy bármit, amit szeretnél).

Ezeket a kivágott darabkákat illeszd a tojásokra, válassz egy filctollat és pöttyözd körbe. Ezután csak vedd le a mintát és már kész is a remekmű!

Fehérrel

Ezt a technikát akkor érdemes alkalmaznod, ha narancssárga árnyalatú tojásaid vannak, ezen ugyanis remekül mutat a fehér szín.

Ez a világ egyik legegyszerűbb művelete, ha nem szeretsz sokat bajlódni a dekorációval. Készítsd elő a tojásokat, vedd elő a fehér filctollat és tetszés szerint dekoráld ki a tojásokat!

Rajzolhatsz aprócska háromszögeket, pöttyöket és egyszerű vonalakat is, remekül fog mutatni.

 

Feliratos

Ki mondta, hogy a húsvéti tojásoknak bonyolult rajzokat és színes képeket kell ábrázolnia? El sem hinnéd, milyen jól mutat egy egyszerű felirat is rajta! Letisztult, igényes és szerethető.

Semmi másra nincs szükséged hozzá, csak egy filctollra. A legjobb, ha fekete vagy aranyszínűt választasz.

Kiválaszthatsz egy idézetet, amit aztán kézírással rápingálsz a tojásra körbe-körbe, de lehet az egy egyszerű és rövid szó is, például a szeretet, a barátság, a mosoly vagy éppen a húsvét.

 

Színes és vidám

Ha ragaszkodsz a színes húsvéti tojásokhoz, készítsd elő a filctollkészletedet! Festék helyett ugyanis ezekkel is mesés mintázatokat varázsolhatsz a tojásokra. Fantáziádnak csak a képzelet szab határt.

Geometriai formákkal is telepingálhatod, de variálhatod az egyszerű pöttyöket, vonalakat és akár bonyolultabb rajzokat is készíthetsz.

Igazán vidám hangulatot csempészhetsz mindennapjaidba, ha például virágokat vagy gyümölcsöket (eper, ananász vagy barack) rajzolsz a tojásokra.

 

Fekete-fehér

El sem tudnád képzelni, egy egyszerű fekete színű filccel milyen csodákat lehet a húsvéti tojásokra rajzolni, nézd meg ezt a képet! Csodaszépek, ráadásul első ránézésre nem is mondanád meg, hogy mivel készítették.

Kezdheted a legegyszerűbb motívummal, a pöttyökkel, de akár köröket, cikk-cakkot vagy éppen virágokat is rajzolhatsz rá.

Csak fogj egy tojástartót és helyezd bele az elkészített tojásokat. Meglátod, nagyon jól fog mutatni dekorációként az asztalodon.

 

Pöttyös-vonalas

Van egy színes filctollkészleted a fiókodban és épp unatkozol? Kezd el már most elkészíteni a dekorációt húsvétra!

Ha rápillantasz a következő képre, először szinte fel sem tűnik, mivel díszítették. Majd amikor jobban megnézed, rájössz, hogy a mintázatot filctollal rajzolták rá!

Viszonylag aprólékos munka, de gyorsan lehet vele haladni. Csak fogj néhány hófehér tojást és körbe-körbe kezdj el apró pöttyöket, vonalakat vagy fordított V-alakot rajzolni. Nagyon fog tetszeni a végeredmény!

 

Színes pöttyös

Hát, nem tündériek ezek a húsvéti tojások? Pillanatok alatt elkészülnek és festék sem kell hozzá!

3-4 színű filctollra lesz hozzá szükséged, amelyekkel nagyjából fél centiméter átmérőjű, viszonylag szabályosan elhelyezett pöttyöket kell rajzolnod a tojásokra.

Ha elkészültél velük, keress egy kis kosárkát vagy kínáló tálat és tedd bele a dekorációt. Imádni fogod a végeredményt!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást