Család / Életmód / Haj / Stílus

7 villámgyors és tartós frizura kislányoknak, amit iskola előtt is elkészíthetsz

7 villámgyors és tartós frizura kislányoknak, amit iskola előtt is elkészíthetsz

Fonott kalács

Ehhez a frizurához a fejtetőn válassz el egy réteget, majd készíts belőle lófarkat. Ezt követően a még leengedett hajból megint válassz le egy réteget, és abból is készíts lófarkat. A felső copfba nagyjából tarkómagasságban tegyél még egy hajgumit, majd az így keletkezett, körbezárt kis részen húzd át az alsó copfot. A leengedett haj újabb rétegéből készíts meging lófarkat, és azt most hasonló módon a második copfon húzd át. Ezt ismételd addig, amíg a haj teljes része copfba nem lesz fogva.

 

Csini varkocsok

Az előzőhöz nagyon hasonló módszerrel készül ez a frizura is, csak itt nem külön copfot csinálnak az újabb réteg hajból, hanem hozzáfogják a már meglévő lófarokhoz. A babahajakat esetleg egy kevés zselével lesimíthatod, és ha érzékeny a gyerkőc fejbőre, érdemes ennél kicsit lazábbra készíteni a copfokat.

 

Fehér blúzos alkalmakra is

Iskolai ünnepségeken is megállja a helyét ez a frizura, ami az előzőhöz nagyon hasonlóan készül, azzal a különbséggel, hogy itt nem két, hanem három részre osztották a hajat. Aztán csak a középső szekciót fogták össze folytatólagos lófarokba, a két szélső szekciót pedig a fejre simítva vezették hátra, hogy ott aztán a három réteg csinos kontyba találkozzon össze.

 

Zilált konty kis extrával

Egy csinos kis konty mindig gyors, egyszerű és bűbájos viselet, ami egy forró napon is kényelmes, mert hagyja szellőzni a nyakat. Ráadásul nem is nehéz egy kicsit bolondítani rajta. Tűzhetsz bele masnit, vagy viselhet hozzá a gyerek hajráfot. De az is csak néhány mozdulattal növeli meg a frizura elkészítésének idejét, ha az összefogott hajat elkezded felfelé haladva fonni. Úgy a legegyszerűbb, ha a gyerkőc egy percre előre dönti a fejét – és utána fogod össze a fejtetőn.

 

Bájos és praktikus

A parkettafonás elsajátítása igényel egy pici gyakorlást, de ha egyszer az ujjadban vannak a mozdulatok, percek alatt elkészül. Mivel kényelmes és strapabíró viselet, még a tornaórát is túl fogja élni. Ha a fonat végét visszahajtod, és a tarkó alatt megtűzöd, majd egy csinos masnival eltakarod, még bájosabbá teheted ezt az egyébként igazán nagylányos frizurát.

 

A klasszikus kislányfrizura

A két apró, oldalsó varkocs talán az egyik legklasszikusabb, legaranyosabb viselet kislányoknak. A titok az, hogy oda kell figyelni, amikor középen elválasztod a hajat, mert ha a választék szép, a frizura is bűbájos lesz. Ha az utolsó alkalommal, amikor a hajgumit a haj köré tekered, nem húzod át teljesen a hajat, akkor ilyen helyes kis félkontyokat kapsz, mint amilyeneket a képen is látsz, ráadásul még egy-egy összeillő masnival is díszítheted a hajat.

 

Igazán rohanós napokra

Ez az a frizura, amit akár menet közben, a buszon is össze lehet dobni. Csak válassz le egy nagyobb hajtincset, fogd össze egy hajgumival, majd a hajgumi alatti részt oszd három tincsre, és mindegyikből készíts egy külön kis fonatot. Végül a hajgumit takard el egy masnis csattal, és már kész is a pofonegyszerű, villámgyors, de szuper aranyos hajviselet.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást