Hő nélküli hajgöndörítés: 5 tipp a csodás fürtökért

Hő nélküli hajgöndörítés: 5 tipp a csodás fürtökért

Címlap / Stílus / Haj / Hő nélküli hajgöndörítés: 5 tipp a csodás fürtökért

Alapvető igazság, hogy akit egyenes hajjal áldott meg a sors, az hullámokat szeretne, aki göndör hajat kapott, az pedig szögegyenes frizuráról álmodik. Jó hír az előbbieknek, hogy nem kell órákig ülni a fodrásznál, vagyonokat otthagyni és vegyszerekkel küzdeni a szépségért. Léteznek bevált praktikák, melyekkel bájos hullámokat varázsolhatunk magunknak akár egy éjszaka alatt is.

Harisnya trükk

Az egyik legkényelmesebb éjszakai hajgöndörítő megoldás a harisnya trükk. A puha harisnya nem teszi kényelmetlenné az alvást és a hajat sem töri el. A módszert azok találták ki, akik félnek a forró hajvasalótól és ódzkodnak a kényelmetlen csavaróktól.

A felszaladt, megunt harisnyákat körülbelül 10-15 cm-es csíkokra vágjuk, majd egy nedves, szépen kifésült tincset tekerünk rá. Ezt követően a harisnyára kötünk egy csomót és hagyjuk így megszáradni a hajat. A legtermészetesebb és leginkább hajbarát megoldás, ha reggelig így marad.

Másnap reggel a tincsek vastagságától függően vad loknikkal vagy natúr hullámokkal indíthatjuk a napot. Harisnya hiányában zoknikkal is próbálkozhatsz.

Hajpántra tekert tincsek

A harisnyát másként is felhasználhatjuk göndörítés céljára. Ez esetben az egyik szárát félbe vágjuk és átkötjük a fejünkön, mint egy hajpántot.

A hajat tincsenként, a frufrutól indulva, a pánt alatt, kívülről befelé rátekerjük a harisnyára. Miután megszáradtak a hajszálak, leengedve hullámos hajat kapunk.

Ha délután vagy este szeretnénk divatos frizurát varázsolni magunknak, és már nincs sok időnk, akkor a megmosott hajra kevés habot vagy waxot tehetünk és így szárítsuk meg langyos levegővel.

A 40-es évek hullámai

Nagyanyáink idejében is szívesen hullámosították a hajakat a hölgyek és az asszonyok. Bár sütővasak már léteztek, ezek gyorsan károsíthatták az évekig, évtizedekig növesztett hajkoronát.

Ebben az időszakban a mai hullámcsatokhoz hasonló hajtűvel dolgoztak a nők. Az egyik oldali frufrutól indulva a tarkóig négy vagy öt részre osztották a hajukat, egyik mutatóujjukat alapnak használták, erre tekerték fel a hajat a másik kezükkel, majd hajtűvel rögzítették.

Ugyanezt a fej másik oldalán is végigvitték, s száradás után máris készen volt a nagyszüleink megfakult fényképein látható, jellegzetes hullámos frizura.

Hogy mai divat szerinti frizurát kapjunk, oszlassunk szét egy kis ápoló olajat a tenyerünkön és az ujjainkkal rázzuk szét a tincseket és dörzsöljük szét a fürtökben az olajat. Ragyogó tincseink lesznek!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást