5 gyönyörű, tavaszi körömfestés: ezek lesznek a szezon kedvencei

5 gyönyörű, tavaszi körömfestés: ezek lesznek a szezon kedvencei

Címlap / Stílus / Test / 5 gyönyörű, tavaszi körömfestés: ezek lesznek a szezon kedvencei

Télen szívesebben használunk mély, bordó árnyalatokat, az elmúlt szezonban azonban a fémes, csillogó színek is előtérbe kerültek. Tavasszal azonban mindig egy kicsit könnyedebb stílusra váltunk, mind öltözködés, mind pedig a körömlakkok színét illetően.

A vidám minták és a finom színek a melegebb évszakban mindig előkerülnek, íme az idei körömlakk trend:

Francia, egy kicsit másképp

Ez a friss, pisztáciafagylaltra emlékeztető zöld árnyalat az aqua többi változatával lopakodott be a divatba még tavaly nyáron, és azóta is kirobbanthatatlannak tűnik, mi pedig egyáltalán nem bánjuk, mert elegáns, diszkrét, mégis egy picit játékos és nagyon modern árnyalatról van szó, ami a tavasszal mindig népszerű eperhab színű lakkal különösen szépen mutat.

A színek találkozásakor meghúzott, ezüst színű vonal teszi az egész manikűrt kifejezetten modernné.


Szebbet szeretnél? 8 tipp, hogy tökéletes körmeid legyenek


A legegyszerűbben úgy készítheted el, ha először az eperszínt viszed fel az egész körömre, erre jöhet a zöld, az ezüst színt pedig vékony ecsettel vagy akár speciális, felragasztható díszítőcsíkkal is felviheted.

A nude három árnyalata

Ha a fémes, metálos színek találkoznak a nude árnyalatokkal, abból csak izgalmas dolgok születhetnek.

Ez a szürkés-barnás lakk egyértelműen a fémes színek uralmának egy visszafogottabb, elegánsabb hagyománya, míg a gyűrűs ujjra felvitt arany egyértelműen csillogóbb, elegánsabb, de a halovány mályvával kiegészítve még mindig nem tolakodó, inkább csak izgalmas kombináció.

Nem túl sok a hétköznapokra sem, de akár egy elegáns tavaszi esküvőn is remekül megállja a helyét.

Egy huncut kacsintás

A halovány orgona nem véletlenül lett az év színe, sok más színnel összeilleszthető, modern és bájos árnyalat, ami mintha csak a tavaszt várta volna, hogy a krémes fagylaltszínekkel és az első napsugarakkal teljes pompájában megmutassa magát.

Azt eddig is tudtuk, hogy például a zölddel vagy a barnával jól mutat, de ahogyan a mellékelt ábra is mutatja, ezzel a barackvirág árnyalattal is szinte egymásnak lettek teremtve.

Ha ügyes a kezed, akár szabad kézzel is megrajzolhatod ezeket a vonalakat, de száradás után ragasztószalaggal is kijelölheted a barack árnyalat helyét az orgona színű lakkon.

Fedőlakknak ne fényes, hanem matt réteget használj, mert ennek a stílusnak fontos eleme a visszafogott sápadtság.

Aranyeső

A nude színek és a fémes csillogás egy másik, kicsit merészebb és izgalmasabb példája ez a találkozás, ami remekül szemlélteti, miért is kellett ennek a két trendnek egymásra találnia: a halovány kapucsínó szín szép alapot ad az arany lakknak, és közben a visszafogott aláfestésnek köszönhetően a csillogó lakk sem válik közönségessé vagy tolakodóvá.

Az elkészítéshez először a barna alapszínt fesd fel, majd a csillámló lakkot vidd fel a körömágytól kiindulva körülbelül a körmeid közepéig.

A nagyobb aranyszemcséket manikűr kellékes boltban vásárolhatod meg, és egy csipesszel illesztheted őket a legegyszerűbben a helyükre a még nem teljesen megszáradt lakkban.

Vidám pöttyök

Ha valami vidámabbat, játékosabbat szeretnél viszontlátni a körmeiden, akkor egy világos, vagy fehér színű alaplakkon remekül mutatnak a tarka pöttyök, amik egy kicsit pop art hatást keltenek, ugyanakkor a tavaszi virágokat is eszedbe juttathatják.

Kellékes boltban vásárolhatsz kifejezetten ilyen manikűrök elkészítéséhez kialakított pöttyözőt, de egy tű hegyével vagy akár lakkba mártott gyufaszállal is elkészítheted a lakkot.

A pöttyöket színenként vidd fel, tehát először például minden ujjadra a sárgát, majd a rózsaszínt, lilát, és így tovább.

Minden egyes újabb pötty felvitele előtt várd meg, míg a korábbiak teljesen megszáradnak, így nem fogsz véletlenül sem belenyúlni a lakkba.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást