Dekor / Otthon

Gyönyörű DIY gyertyatartók, amiket könnyedén elkészíthetsz

Gyönyörű DIY gyertyatartók, amiket könnyedén elkészíthetsz

Közeledik november eleje, azaz a halottak napja és a Mindenszentek ünnepe, amikor a temetőkben vagy akár otthon gyertyát, mécsest gyújtunk elhunyt szeretteinkért. Ha idén úgy döntenél, hogy ehhez készítesz egy saját mécsestartót, cikkünkből meríthetsz hozzá egy kis inspirációt. Összeállításunkban 6 csodaszép DIY megoldást mutatunk neked!

Horgoltan

Ehhez a gyönyörű, horgolt mécsestartóhóz nem lesz másra szükséged, mint egy kisebb méretű felfújt lufira, egy kör alakú horgolt terítőre és némi tapétaragasztóra.

Akárcsak a papírmasé elkészítésénél, ennél a mécsestartónál is egy alap sablonra – ami ebben az esetben a lufi – kell ráépítened a terítőt úgy, hogy a ragasztót ennek a felületére viszed fel kívülre, nem pedig a lufira.

Ha megszáradt a mécsestartód, a léggömböt ki kell szúrnod, és máris kapsz egy tálkát, amibe belehelyezheted a teamécsest.

Tollas megoldás

Igazán egyedi, mégis nagyon elegáns mécsestartód lehet, ha tollakkal dekorálsz egy kisebb méretű poharat, befőttesüveget.

Ehhez az üveget kell körberagasztanod akár egyszínű, akár színes tollakkal, amiket bármelyik hobbiboltban megtalálsz. Ha fehér tollakat veszel, festékspray segítségével akár magad is befestheted őket.

A mécsestartód akkor kapja meg végleges külsejét, ha az alsó részére ragasztasz egy szalagsávot is: arra ügyelj, hogy ha csillogóra festett tollat használtál, akkor ez legyen matt, de ha csak színezettet, akkor egy ezüst vagy arany színű szalaggal lesz a legszebb.

Gyertyatartó dísztökkel

Ehhez a gyertyatartóhoz egy kisebb méretű dísztököt kell beszerezned, és egy hosszú, fehér vagy krémszínű gyertyát. A dísztök lehet narancssárga, sárga, zöld, de akár mintás is, a lényeg, hogy színben ezzel harmonizáló selyemvirágokat kell majd rátenned.

A gyertyatartót úgy készítheted el, ha a tök szárát teljesen levágod, és erre a lapos felületre ragasztod fel a gyertyát, ami köré el kell majd rendezned a virágokat, mint egy szalagot.

Ha nem szereted a művirágot, akkor használj bátran potpurit, és ezt rendezd kör alakba, akár kombinálva egy-két szaténszalagból készült masnival.

Csipkésen

Szintén nagyon elegáns megoldás ez a csipkés mécsestartó, amelyet nagyon könnyen elkészíthetsz még akkor is, ha nem a kézügyességed a legnagyobb erősséged.

Egy alacsony falú mécsestartót vagy poharat ragasztózz be, és tekerd körbe egy olyan csipkeszalaggal, amely magasabb, mint az üveg pereme.

A gyertyád mindenképpen legyen majd fehér, és csipkéből is javasolt feketét, fehéret vagy ezüstöt beszerezned.

Gyöngydíszes

Ebből a gyertyatartóból akár többet is készíthetsz különböző méretekben, hiszen úgy igazán csodásan fognak mutatni egymás mellett. 

Az elkészítéshez kisebb és nagyobb, szélesebb és vékonyabb poharakra, üvegekre lesz szükséged, vékony rézdrótra, és nagyobb méretű fényes műanyaggyöngyökre. Kezdésként néhányszor tekerd körbe az üveget a dróttal, majd rögzítsd ezt egy hurokkal is, és utána úgy tekerd rá a többi réteget, hogy különböző távolságokban gyöngyöket is fűzöl fel rájuk.

Az üvegeket díszítheted egy vagy akár két-három gyöngyös sávval is, az elkészült mécsestartóhoz pedig válassz világos színű gyertyát.

Gallyakkal

Ezt a hihetetlenül mutatós, mégis nagyon egyszerű mécsestartót egy befőttesüvegből és néhány vékony, megtisztított gallyacskából, vesszőből tudod elkészíteni.

Az üveg falát ragasztózd körbe, és erre tedd rá a gallyakat úgy, hogy egymástól csak nagyon minimális távolságra legyenek. Az ágacskák lehetnek különböző méretűek, csak arra ügyelj, hogy mindegyik magasabb legyen az üveg pereménél.

Akár a tolldíszes mécsestartónál, itt is jól fog mutatni, ha ragasztasz egy szalagot a mécsestartó aljára, vagy akár egy nem túl fényes, vékonyabb fehér szalagot rá is köthetsz úgy, hogy egy masnit készítesz rá.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást