Gyömbéres soba és tofu

Gyömbéres soba és tofu

Címlap / Életmód / Receptek / Gyömbéres soba és tofu

Biztos sikert aratsz egy ilyen ázsiai tésztával készült különlegességgel. Szerezz be hozzá igazi fekete szezámmagot egy ázsiai üzletből.

Hozzávalók

– 6 mogyoróhagyma, fehér és zöld részei eltávolítva egymástól, a zöldje 5 centis darabokra vágva, majd vékony csíkokra hasítva
– 28 g gyömbér, meghámozva és felszeletelve
– 2 cikk fokhagyma, megtörve
– repce olaj a grillező serpenyőhöz
– 400 g tofu
– durva só és frissen őrölt bors
– 2 evőkanál szójaszósz, plusz egy kevés az ízesítéshez
– 170 g soba tészta (japán spagettiféle)
– 1 fej kínai kel, vékonyra szeletelve
– 115 g zöldborsó, hosszában ketté vágva
– 1 piros chili paprika, vékonyra szeletelve keresztben
– 1 teáskanál fekete szezámmag a díszítéshez

Elkészítés

1. Egy közepes lábasban keverd össze a mogyoróhagyma fehér részét a gyömbérrel, a fokhagymával és körülbelül 2 liter vízzel. Miután felfőtt, csökkentsd a lángot és főzd körülbelül 25 percig.

2. Közben, finoman olajozz ki egy grillező serpenyőt és helyezd közepes lángra. A tofut szeleteld fel és fűszerezd sóval-borssal. Összesen 15 percig grillezd a tofuszeletek mindkét oldalát. Miután kihűltek, vágd őket apró kockákra.

3. A levest szűrd le, majd főzd fel még egyszer. Ekkor add hozzá a szójaszószt és a soba tésztát. A tésztát csak 1 percig főzd. Ezután, tedd bele a kínai kelt, a zöldborsót és a chilit. Főzd, amíg a zöldségek elkezdenek puhulni, de még ropogósak. Ha szükséges, ízesítsd még egy kis szójaszósszal. Tálaláskor, rakd a tésztát a tányérba, merj rá egy kevés levet, majd halmozz rá tofut, mogyoróhagyma zöldjét és szezámmagot.

Jó étvágyat kívánunk!

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!