A legjobb gyógynövények szájüregi problémákra – fájdalomra, gyulladásra

A legjobb gyógynövények szájüregi problémákra – fájdalomra, gyulladásra

Címlap / Életmód / Egészség / A legjobb gyógynövények szájüregi problémákra – fájdalomra, gyulladásra / 2. oldal

Egyre jobban vágyunk a természet közelségére. Nemcsak a szabadidőnket szeretjük ott tölteni, hanem az is fontossá vált, hogy a testápolásban is a természet adta alapanyagokat részesítsük előnyben. A gyógynövények között sokféle problémára találhatunk megoldást. A szájápolásban is nagy hasznukat vesszük. Mutatjuk…

Lássunk még néhány fontos, a szájápolásban hasznos gyógynövényt

  1. Kakukkfű: Ezt a gyógynövényt már Egyiptomban, Görögországban és Rómában is alkalmazták. Nagy népszerűségnek örvendett fertőtlenítő és tartósító tulajdonságának köszönhetően. A legerősebb gyógyhatással a kerti kakukkfű rendelkezik; baktérium- és gombaölő, szájüregi gyulladások és rossz lehelet ellen is kiváló.
  2. Szegfűszeg: Kína kedvelt fűszere volt már az ókorban is. Nagyon jó fájdalomcsillapító, így a népi gyógyászat egyik alappillére volt. Fogfájásra kimondottan jó hatású, csak rá kell harapni egy szegfűszegre.
  3. Mirha: Ezt a gyógynövényt már a bibliai időkben is ismerték és alkalmazták. A görögök legendáriumában is szerepel, miszerint Thesis, az asszír király lánya, Myrrha nem akart Aphrodité szolgálatába állni. Az istennő bosszút esküdött, és megzavarta Myrrha és Thesis eszét. A mirha gyógynövényt Myrrha könnyéből eredeztették, mivel a fák kérgéből szivárgó nedv (vagyis a könnycseppek) a bánatot jelképezik. Ma is nagyon népszerű gyógynövény, főleg fogínysorvadás és fogszuvasodás megelőzésére használjuk. Kesernyés az íze, de ugyanakkor friss is, mérsékli a gyulladást és elpusztítja a baktériumokat is.
cottonbro/pexels.com

A gyógynövények csodákra képesek, de használatuk nem helyettesíti a minimum évente esedékes fogászati kontrollt. Ne hagyd, hogy a fogaid, az ínyed betegek legyenek, menj el fogorvoshoz! A mai modern fogászatokon a fájdalom már nem állandó szereplő, a székben már a nyugalom az úr.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»