Pénz és hivatás

Az út, ami gyermeked, unokád saját otthonába vezet

Az út, ami gyermeked, unokád saját otthonába vezet

Nem kérdés, hogy bármilyen áldozatra képesek vagyunk, hogy biztonságban tudjuk gyermekeinket, unokáinkat és hogy a lehető legtöbb tehertől mentesítsük őket – egy kiegyensúlyozott, boldog felnőtt élet reményében. A szerető családi környezet, az otthon melege jó alap, követendő minta számukra és eljön a nap, amikor ők maguk is ilyen fészket szeretnének majd rakni, saját családjuknak. Hogyan tudunk okosan segíteni az otthonteremtésben gyermekeinknek, unokáinknak? (x)

Az alábbiakban megmutatjuk a legjobb hazai lehetőségeket, melyekkel már most gondoskodhatunk 14 év alatti gyermekeink jövőjéről – állami támogatással.

Az idő mindent megold – szoktuk hallani, de ez a mondás nem teljesen igaz: az idő mindent megold, ha mi a megoldásra törekedve tudatosan cselekszünk. 

Gyermekeink otthonteremtési tervei sem oldódnak meg maguktól: tudatos pénzügyi tervezésre van szükség. A gyermek születésétől fogva rendelkezésünkre áll egy olyan hosszú távú, időtálló megtakarítási forma, mellyel húszas éveire megteremtjük saját lakásának alapjait: ez a FundiMini Gyerekszámla.

Malacperselye szinte mindenkinek volt már gyerekkorában. Ha még megvan, szentimentális értéke velünk marad, de tudjuk, hogy „csomagmegőrzőként” szolgált csupán. A gondosan összegyűjtögetett forintok nem kamatoztak, senki nem adott hozzá évente nagyobb összegű támogatást és ritkán nőtt ki belőle egy lakás ára. A FundiMini Gyerekszámla ezzel szemben a megoldásra, azaz a lakáscélok megvalósítására fókuszál.

Mitől varázsszer? Van néhány nyomós érvünk:

‒      Az állam a felelős gazdálkodást és a takarékosságot olyan értéknek tekinti, amit támogatni kell, ezért segít gyermekeink, unokáink lakásterveinek megvalósításába. Az állami támogatás ráadásul adó- és járulékmentes, így befektetésünk méginkább gyarapszik.

‒      A hosszútávú és rendszeres megtakarítás egy olyan befektetési forma, amely többféle lakáscélra felhasználható. Nem tudhatjuk előre, mit szeretne majd a gyerek, ha felnő: új lakást, esetleg régit vásárolna, hogy saját ízlése szerint felújíthassa vagy mi költözünk kisebb hajlékba és a családi otthont alakítja át, esetleg hitelt szeretne fölvenni és önrészre van szükség. A FundiMini Gyerekszámla a vásárlástól a felújításig az ingatlannal kapcsolatos tervek sokféle formáját támogatja.

Az út, ami gyermeked, unokád saját otthonába vezet‒      A kicsiknek is élmény lesz a gyűjtögetés a FundiMini Okospersellyel, így már zsenge korukban rávezethetjük őket a takarékoskodás fontosságára és a felelős gazdálkodás alapjaira. Az is kiderül, mire gyűjtenek és mire költenek szívesen – még egy eszköz, amely segít jobban megismerni cseperedő gyermekeinket.

A végszó a csattanó is egyben – bár ez nem tréfa: Magyarországon hosszú idő óta és jelen pillanatban is a FundiMini Gyerekszámla AZ eszköz a szülők, nagyszülők számára gyermekeik otthonteremtési terveinek támogatásához.

Győződjön meg róla személyesen is! Látogasson el a honlapunkra, ahol részletes információkat talál a FundiMini Gyerekszámla konstrukcióról vagy keresse személyi bankárunkat!

www.fundamenta.hu/fundimini-gyerekszamla

Gyermeke otthona a mi szívügyünk – a FundiMini Gyerekszámla az Ön lehetősége!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást