Szerelem / Párkapcsolat

Szakértők szerint azok a párok válnak el legnagyobb eséllyel, akikben megvan ez a 6 személyiségvonás

Túlreagálni minden apró gondot

Amikor egy kapcsolatban az egyik fél gyakran az apróságokból is nagy ügyet csinál, a házasságát tudtán kívül nagy veszélynek teszi ki.

Persze megesik, hogy egyikőtök rossz passzban van, és olyan dolgokon is hamar mérges lesz, amit máskor talán észre sem venne, de hosszú távon, pláne ha ez állandósul, könnyen válás lehet a vége.

Egy amerikai ügyvéd, David Gonet elmondása szerint gyakran találkozik olyan esetekkel, amikor valaki túlreagál egy helyzetet, és hirtelen felindulásból, dühösen beadja a válókeresetet – majd később, miután lenyugodott, visszamondja azt.

Azonban megesik, hogy addigra a másik félnek elege lesz az állandó veszekedésekből, amelyek éveket öleltek fel az életéből, így ő maga kéri a válóper elindítását.

Az anyagiasság, mint fő probléma

Kutatások szerint az, hogy egy kapcsolatban két partner teljesen eltérő anyagi hozzáállással rendelkezik, a házasságra is negatív hatással van. Pláne, ha az egyik fél lényegesen többet költ, mint a másik.

Szintén egy amerikai ügyvéd, Russell D. Knight mesélt arról, hogy a pénzügyek terén mi az egyik legnagyobb gond, ami válóokként szerepel.

Véleménye szerint azok az emberek, akik hajlamosak az anyagias gondolkodásmódra, és a boldogságuk kulcsának a gazdagságot tartják, gyakrabban adják be a válókeresetet akkor, ha a partnerük anyagilag nem tud megfelelni már ezeknek az elvárásoknak.

De az sem ritka, hogy két ember olyannyira nem tud egy nevezőre jutni pénzügyek terén, hogy az ebből fakadó rengeteg veszekedés miatt távolodnak el egymástól.

Az állandó gondoskodásból is lehet sok

Noha jó tulajdonságnak tűnhet az, ha valaki folyamatosan gondoskodni szeretne a partneréről, valójában szakértők szerint egyáltalán nem az.

Sokszor ugyanis az, hogy az egyik fél állandóan a partnerével foglalkozik, segíteni próbál neki mindenben, és tanácsként megfogalmazva, de burkoltan megmondja neki, mit és hogyan tegyen, azzal valójában az irányítást szeretné a kezei között tartani.

Sok esetben ez nem is tudatosan történik, és valamilyen érzelmi probléma áll a háttérben (rossz tapasztalatok, félelem az elhagyástól).

De amikor valaki ezt nem ismeri fel magán, előbb-utóbb azt veheti észre, hogy a partnere próbál eltávolodni tőle, elutasítóvá válik, és sajnos gyakran a válás is terítékre kerül.

Olvastad már?  Ha erre a szóra gondolsz, csökken a szorongásod – A pszichológus szerint

A következő három személyiségvonás a második oldalon. Lapozz ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást