Párkapcsolat / Szerelem

Az ezzel a 6 személyiségvonással rendelkező párok válnak el a legnagyobb eséllyel

Az ezzel a 6 személyiségvonással rendelkező párok válnak el a legnagyobb eséllyel

Túlreagálni minden apró gondot

Amikor egy kapcsolatban az egyik fél gyakran az apróságokból is nagy ügyet csinál, a házasságát tudtán kívül nagy veszélynek teszi ki.

Persze megesik, hogy egyikőtök rossz passzban van, és olyan dolgokon is hamar mérges lesz, amit máskor talán észre sem venne, de hosszú távon, pláne ha ez állandósul, könnyen válás lehet a vége.

Egy amerikai ügyvéd, David Gonet elmondása szerint gyakran találkozik olyan esetekkel, amikor valaki túlreagál egy helyzetet, és hirtelen felindulásból, dühösen beadja a válókeresetet – majd később, miután lenyugodott, visszamondja azt.

Azonban megesik, hogy addigra a másik félnek elege lesz az állandó veszekedésekből, amelyek éveket öleltek fel az életéből, így ő maga kéri a válóper elindítását.

Az anyagiasság, mint fő probléma

Kutatások szerint az, hogy egy kapcsolatban két partner teljesen eltérő anyagi hozzáállással rendelkezik, a házasságra is negatív hatással van. Pláne, ha az egyik fél lényegesen többet költ, mint a másik.

Szintén egy amerikai ügyvéd, Russell D. Knight mesélt arról, hogy a pénzügyek terén mi az egyik legnagyobb gond, ami válóokként szerepel.

Véleménye szerint azok az emberek, akik hajlamosak az anyagias gondolkodásmódra, és a boldogságuk kulcsának a gazdagságot tartják, gyakrabban adják be a válókeresetet akkor, ha a partnerük anyagilag nem tud megfelelni már ezeknek az elvárásoknak.

De az sem ritka, hogy két ember olyannyira nem tud egy nevezőre jutni pénzügyek terén, hogy az ebből fakadó rengeteg veszekedés miatt távolodnak el egymástól.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást