Grillezett mozzarella, ropogós kenyér, bacon és olíva

Grillezett mozzarella, ropogós kenyér, bacon és olíva

Címlap / Életmód / Receptek / Grillezett mozzarella, ropogós kenyér, bacon és olíva

Jamie Oliver receptje zseniális kombinációja az olvadó mozzarellának, ropogós kenyérnek és szalonnának, az egész pedig citromos öntettel van megbolondítva.

Hozzávalók:

– kenyér
– száraz füstőlt bacon szalonna
– 2 citrom
mozzarella sajt
– friss rozmaring
– 1-2 gerezd fokhagyma
– extra szűz olíva olaj
– 3 marék vegyes friss fűszernövény (metélőhagyma, turbolya, menta, bazsalikom, petrezselyem)

Az öntethez:

– 1 nagy marék fekete olajbogyó, mag nélkül
– 1 csípős pirospaprika
– 5 evőkanál citromlé
– 5 evőkanál szűz olívaolaj
– tengeri só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítése:

1. Vágd kockára a kenyeret kb. 2-3 cm-esekre. Dobj egy tálba kockára vágott szalonnát és citromhéjat. A mozzarellát is vágd nagyobb kockákra.

2. Készíts pácot. A rozmaringról tépd le a leveleket, aprítsd fel és keverd össze zúzott fokhagymával, 8 kanál olívaolajjal. Csepegtesd rá a kenyérre, sajtra és szalonnára.

3. Tedd a grillt nagyon magas hőfokra, szurd fel hurkapálcákra a kockákat és süsd ropogós aranybarnára.

4. Öntetnek készíts citromos, csípős levet. Keverd össze az öntethez szükséges összes hozzávalót egy kis tálba (a csípőspaprikát aprózd össze, és ízlés szerint állítsd be az öntet csípősségét).

5. Tálaláskor önts az ételre öntet, szórd meg apróra vágott fűszernövényekkel (metélőhagyma, turbolya stb.).

Tipp: A mozzarellakockák helyett kipróbálhatod valamilyen fehér hallal is, mint a tőkehal vagy az ördöghal (fagyasztott is jó). Nem ugyanaz az íz, de így is nagyon finom.
 

VIDEO Napcsókolta smink, a forró estékre

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!