Grillezés a teraszon? 10 ötcsillagos inspiráció, ahogyan kialakíthatod

Grillezés a teraszon? 10 ötcsillagos inspiráció, ahogyan kialakíthatod

Címlap / Otthon / Grillezés a teraszon? 10 ötcsillagos inspiráció, ahogyan kialakíthatod

Keskeny teraszon

A kis alapterület sem mehet a grillezés rovására, hiszen a legkisebb sarokban is elfér egy-egy mozgatható grill. Így aztán a keskenyebb terasz sem lehet akadály sőt, csak még hangulatosabbá varázsolja a területet, hogy a zöld növények az udvarról és a balkonládákból ennyire természet közelivé teszik az élményt.

Aprócska alapterület

Míg az előbbi inspirációnál közel volt a kert, addig ennél a megoldásnál meglehetősen elzárt területen kellett megoldani a sütés-főzést, de természetesen ez sem lehet akadály. A zárható grillsütők előnye nem csak az, hogy jobban ellenállnak az időjárásnak. Hanem az is, hogy jóval kevesebb fröccsenéssel, zsíros folttal kell számolni, így ezek a sütők akár a kisebb erkélyeken is megállják a helyüket.

Belső udvaron

Megvan a maga varázsa a soklakásos, belvárosi házaknak, főleg akkor, ha ilyen zárt, belső udvarral rendelkeznek. Ezeken a területeken remek lehetőségeket kínálnak a beépíthető sütők, kemencék, amik akár az emelt ágyások mellett is helyet kaphatnak. Így téve még hangulatosabbá és sokoldalúbbá a korlátozott lehetőségekkel bíró belső udvarokat.

Lépcsős terasz

Természetesen nem csak beépített grillsütő kaphat helyet a belső udvaron, főleg nem akkor, ha csak ti használjátok a területet, illetve zárt az udvarotok. Ekkor is célszerű a kerítés, fal tövében elhelyezni a sütőt, és nem feltétlenül érdemes elvinni a teraszról főleg, ha az emelt. Így egyszerre kerülhet központi, mégis esztétikusan rejtett helyre a grillezés.

Tetőterasz

Ha valaha ismét építkezni fogunk, biztosan olyan házat választunk magunknak, aminek ilyen nyitott, beépíthető tetőterasza van. Ez a terület is egyszerre diszkrét, biztonságos, mégis rendkívül hangulatos, ráadásul nem csupán egy-egy grillsütőnek, hanem akár egy komplett kültéri konyhának is helyet szoríthattok itt.

További 5 szuper grill ötletet találsz a következő oldalon. Kattints ide a lapozáshoz >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást