A göndör haj formázásának 10 titka

A göndör haj formázásának 10 titka

Címlap / Stílus / Haj / A göndör haj formázásának 10 titka

Tudnod kell, hogy a nők 90%-a áhítozik a göndör fürtjeid után, melyekkel születésedkor áldott meg a természet.

A sima hajú nők, életükből nagyon sok órát azzal töltenek, hogy egy hajgöndörítő vassal utánozzák azt, ami neked természetesen adatott meg.

Ugyanakkor, ebben az esetben is léteznek érvek és ellenérvek. Például, a göndör haj állandóan dús és nem kell szenvedned az olajos haj szindrómától és nem kell minden nap hajat mosnod, de sajnos a göndör haj állandóan felkunkorodik és puffossá válik, amint nedvesség éri vagy a fodrász túl rövidre nyisszantja. És íme a legjobb megoldások göndör hajra.

1. Ne harcolj a hullámokkal párás napokon!
Ha forró, párás éghajlatra utaznál, semmiképp ne vigyél magaddal hajsimítót. Lehet, hogy órákon keresztül kínlódsz, hogy kisimítsd hajad, és amikor kilépsz az utcára, a hajad azonnal visszaugrik eredeti formájára. Legyen szó párás éghajlatról vagy esős napokról, felejtsd el a hajegyenesítőt és v’llald fel hullámaidat. Nemsokára eláruljuk, hogyan zabolázhatod meg göndör fürtjeid.

2. Ha szeretnél sima hajat, lehetőséged van rá
A legjobb a göndör hajban, hogy egy kis izomzattal és néhány hajformázó termékkel egyenessé változhat frizurád. Gondolj csak Nicole Kidmanre, aki évekig sima, egyenes hajával kápráztatta el közönségét a vörös szőnyegen, pedig valójában szuper göndör haja van.
Többféle hajegyenesítő módszer létezik (brazil és japán), csak meg kell találnod a pénztárcádnak és a hajad textúrájának megfelelőt. Ezek a hosszú távra alkotott módszerek hasonlóak a dauerhez, de nem göndörítenek, hanem egyenesítenek. Tudnod kell viszont, hogy még egy professzionális hajegyenesítés után is használnod kell a hajegyenesítő vasat. Fektess be egy profi, ionos hajegyenesítő vasba, mely rövidebb idő alatt segít elkészíteni a frizurád és kevésbé roncsolja a hajad.

3. Nem, nem kell egész életedben borzos hajad legyen
Amint azt már tudod, a levegő páratartalma roncsolhatja a göndör hajat, hiszen ez sokkal szárazabb, így érzékeny a párás levegőre. Természetesen, ez csupán azért van, mert szeretne nedvességet magába szívni. Ilyenkor a kutikulák kitágulnak, a haj pedig borzossá válik.

Most azonban eláruljuk a titkot, mit használj, hogy mindezt elkerüld. Szükséged lesz egy leave-in hajkondicionálóra, egy mélyen ható kondicionálóra és egy olyan hajformázó termékre, mely szilikont tartalmaz. Ezek a termékek alap pillérei kell legyenek a fürdőszobádnak, hiszen mindegyik hidratálja a hajad, így az nem fog minden csepp nedvességet magába szívni és borzossá válni.

Amikor hajmosásra kerül a sor, felejtsd el a sampont és próbáld ki tippünket. Hetente egyszer, sampon helyett moss hajat egy leave-in hajkondicionálóval. Néhány göndör hajú hölgy esküszik, hogy mióta kipróbálták ezt a módszert, hajuk jobban néz ki, mint valaha.

Ha száraz, göndör hajad van, ne hagyd ki a következő lépéseket:
– Hetente egyszer használj mélyen ható hajkondicionálót.
– Tusolás után kend be hajad leave-in kondicionálóval.
– Amikor formázod göndör fürtjeidet, vigyél fel a még nedves hajra szilikonos szérumot, vigyázz, hogy ne hagyj ki egyetlen fürtöt se.

4. A hajszárítót lehetne jól is használni
A hajszárító a göndör hajú lányok rémálma lehet, ha helytelenül van használva. Hogy elkerüld a puffos kinézetet, ameddig csak lehet hagyd, hogy hajad magától száradjon meg a levegőn. Amikor már túl hideg van ehhez, szárítsd meg hajad egy szórófejes hajszárítóval. Ha nem ilyet használnál, a hajszárító fúvókáját irányítsd lefele, a haj gyökerei felé, a hullámaidat pedig nyomogasd tenyereddel.

5. Dobd ki a hajkefét és vegyél egy fésűt
A hajkefe a göndör haj ellensége, de egy fésű a legjobb barátjává válhat. Sok nő még ezt is elhanyagolja és arra esküszik, hogy ujjaival tudja megfésülni legjobban a haját. A fésű nagyszerű választás, ha göndör a hajad, hiszen segítségével könnyebben el tudod dolgozni hajadban a szilikonos szérumot.

6. A göndör haj akkor a legszebb, ha hosszú
A göndör haj nem néz ki jól, ha rövidre van vágva, hiszen puffossá válik. A göndör fürtöknek hosszúságra van szükségük, hogy súlyuk lehúzza őket és jól mutassanak. A legszebb, ha váll alá ér a göndör hajkorona.

7. A legjobb frizurák
A hullámos haj, akkor mutat a legjobban, ha lépcsőzetesen van levágva, egyébként karácsonyfára hasonítana. Egy jó vágás érdekében, ajánlott szakértőt felkeresni, aki gyakorlott a göndör haj vágásában. Persze minden szalonban csak profikat találsz, ezért jobban jársz, ha megérdeklődöd göndör hajú ismerőseid fodrászának számát.

8. Egyes stílusok jobban állnak neked, mint bárki másnak
Azok a romantikus kontyok, melyekről a legtöbb egyenes hajú nő álmodozik, csak a természetesen göndör hajúaknak áll jól. Továbbá, a balerinás hajpántok is a hullámos hajkoronán mutatnak igazán jól. A hátra fogott és feltűzött frizura minden göndör hajú nőnek jól áll.

9. A hajpánt nagyszerű választás, ha sietned kell
Azon göndör hajú nők számára, akik épp sietnek, a hajpánt életmentő megoldás lehet. Ha a még nedves hajadra húzol hajpántot, a fejtetőn a haj kisimul, a többi része pedig lágyan hullámzik majd vállaidon.

10. Nincs szexibb a laza kontynál
A hosszú, göndör fürtjeid mesésen néznek ki, ha hátra fogod őket egy laza kontyba. Nem kell mást tenned, mint fogd hátra hajad és csavard kontyba a tarkó fölött, majd biztosítsd egy gumis hajpánttal. Minél lazább és borzosabb, annál vonzóbb.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást