Egészség / Életmód / Lélek

7 gondolatsor, ami segít pozitív irányba terelni a személyiségedet

7 gondolatsor, ami segít pozitív irányba terelni a személyiségedet

Ha elégedetlen vagy az életeddel, akkor abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy csak egy dolgon kell változtatnod: a gondolkodásodon. Bármennyire is abszurdnak tűnik ez az állítás, ha másként állsz a dolgokhoz, akkor az életed is más lesz.

„A karma létezik.”

Könnyű hinni a karmában, ha éppen csak a jó dolgokat kapod az élettől, de nem ennyire egyszerű, ha aktuálisan mélyponton vagy.

Mindenesetre nem árt, ha megtanulod értelmezni és alkalmazni ezt a fontos állítást, mert megszépítheti az életedet.

De mi is pontosan a karma? A legfontosabb nézete tulajdonképpen az, hogy amit adsz, azt vissza is kapod.

Tehát, ha áskálódsz, mindenkiben a rosszat látod, bosszút állsz a sérelmeidért, egyszóval negatív gondolatokkal, tettekkel veszed körül magadat, akkor a te életed is elindul a lejtőn. Bevonzod a rossz dolgokat, és ezzel visszaigazolást is nyersz: a világ tényleg szörnyű.

Ezzel szemben, ha inkább megpróbálsz adni, békében és harmóniában élni, akkor a környezetedben is felfedezed majd a csodával felérő dolgokat, és a problémáid szépen lassan eltűnnek.

„A megbocsátás neked a legjobb.”

Mindenkit érnek sérelmek – a karma szerint ezek jogosak, de ha figyelsz rájuk, akkor tanulhatsz belőlük.

Amennyiben megpróbálsz kicsit mélyebbre ásni, talán rájössz, hogy te mikor bántottál meg valakit hasonló módon, esetleg kit kevertél bele egy pontosan olyan kényes helyzetbe, mint amivel éppen küzdesz.

Ha sikerül ezt letisztáznod magadban, akkor egy hatalmas lépést tettél a megbocsátás és a tanulság levonása felé, márpedig ezek létfontosságúak a fejlődés során. Fontos elfogadnod, hogy a megbocsátás egy embernek jó igazán: neked.

A mérgező, negatív gondolatok belülről emésztenek, és bár szenvedhet tőlük a környezeted is, a legjobban neked fájnak. Így ha hajlandó vagy továbblépni, sérelmeidet letenni, akkor azzal magadnak segítesz a legtöbbet.

Vagy dönthetsz úgyis, hogy évekig őrizgeted őket, mígnem akár fizikai problémákat, betegségeket is generálhatnak…

„Minden okkal történik.”

Bármilyen balszerencse is ért, ha arra gondolsz, hogy okkal történt, akkor máris képes lehetsz a feldolgozására.

Persze az igazán jelentős traumák esetén szakember bevonására is szükséged lehet, de most nézzük azokat a gondokat, amik nem ennyire vészesek!

Pl. majd belerokkantál egy szakításba, akkor úgy érezted, nincs értelme az életednek. Eltelt néhány hónap vagy év, és azt vetted észre, hogy tökéletes harmóniában élsz életed szerelmével, egy új nagy Ő-vel.

Bár a szakítás idején úgy érezted, sosem fogsz tudni újra szeretni, ha akkor nem válnak szét az útjaitok, most nem lennél ilyen boldog.

Ez a nézőpont a hétköznapi bosszúságokon is segít: amikor lekésed a buszt, vagy éppen nem sikerül egy vizsgád. Ezek a múlandó feszültségek elronthatják a napodat, a hetedet, de csak akkor, ha hagyod.

„Van élet a halál után.”

Kicsit elrugaszkodunk az evilági történésekről, ugyanis a legtöbb ember igazán mélyreható traumája valamelyik szeretett családtag elvesztése.

Nem csoda, ha másokhoz hasonlóan téged is szörnyen megvisel egy ilyen tragédia, főleg manapság, amikor minden korábbinál jobban eltávolodtunk a vallások nyújtotta megnyugvástól.

Nem akarunk mindenáron meggyőzni, hogy igenis létezik a szellemvilág, de ha nyitott vagy ezekre a dolgokra, akkor könnyebben átvészelheted a kritikus időszakokat.

Több oldalról megközelítheted a témát: olvashatsz a halálközeli élményekről, az újjáélesztett személyek beszámolóiról, vagy éppen az őrangyalokról. Már az is sokat segít a halálesetek feldolgozásában, ha nem utasítod el görcsösen a lehetőségét annak, hogy van élet a halál után.

„Jobb megöregedni, mint fiatalon meghalni.”

Manapság az egyik legjobban jövedelmező iparág az öregedés legyőzésére és a fiatalság megőrzésére épül.

Emiatt aztán nem csoda, ha a felnőtt vagy az idősebb korosztály egyenesen úgy érzi, elértéktelenedett, hiszen képtelenség megfelelni a felállított, óriási elvárásoknak.

Sokan életük derekán nem tarják magukat sem sikeresnek, sem szépnek, hiába áll előttük még több évtized, úgy érzik, már nincs értelme valami újba belevágni.

Mekkora hiba! Amellett, hogy változtatni bármikor és bármin érdemes, nem árt elfogadni, hogy az öregedés egy természetes és – szerencsére – megállíthatatlan folyamat (legalábbis egyelőre).

És tényleg igaz, sokkal jobb, ha megélheted az éveket, az élményeket, mintha már fiatalon, adott esetben gyerekként, kamaszként búcsúznod kellene szeretteidtől.

„Minden kornak megvan a maga szépsége.”

Ez a gondolatsor részben az előző ponthoz kapcsolódik, de kicsit mégis más, hiszen nem kizárólag az öregedésről, hanem a pillanatok megbecsüléséről szól.

A világunkat jelenleg a rohanás, a kapkodás jellemzi, emiatt pedig sokszor egyszerűen nincs időnk megállni egy kicsit és értékelni mindazt, ami nekünk jutott.

Nem csak arra gondolunk, hogy van hol aludnod, van mit enned, nem állsz teljesen egyedül ebben a nagyvilágban.

Az is fontos, hogy életed aktuális pillanatait mennyire tudod értékelni: amikor éppen diák vagy és iskolába jársz, amikor végre hozzád méltó munkád lesz, vagy éppen megismered életed szerelmét, családot alapítotok, szülőként, majd nagyszülőként álljátok meg a helyeteket.

Persze mindenkinek más és más forgatókönyv jut, a kérdés, hogy meglátod-e a napjaidban az életkorod szépségeit.

„Minden rajtad múlik.”

Ahogy a cikk elején írtuk, a gondolkozásmódod megváltoztatása az életedet is megváltoztathatja. Ennek megerősítésére hasznos érveket hoztunk, de hogy kézenfekvőbb legyen az állítás, itt van még egy példa.

Tegyük fel, hogy utálod a munkád, de a pénz kell, akkor is, ha eleve csak keveset keresel. Utálhatod ezért az egész világot és lehetsz borzasztó alkalmazott, ezzel csak azt éred el, hogy a leépítés során tőled válnak meg először (ismét igazolhatod magadat és a felfogásodat).

Ehelyett megpróbálhatod megszeretni a munkád, vagy kereshetsz új lehetőségeket, olyanokat, amik érdekelnek.

Nem lesz könnyű tanfolyamra járni a főállásod mellett, vagy éppen nyelvet tanulni, amíg otthon vagy a babáddal, de el kell fogadnod: csak és kizárólag tőled függ, mihez kezdesz az életeddel.

A lényeg, hogy ne másoktól, hanem magadtól várd a megváltást!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást