VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd
Hozzávalók:
25 dkg füstölt hús
10 dkg füstölt kolbász
35-40 dkg savanyított káposzta
10-15 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
1 csomag petrezselyem
5 dkg liszt
2 dl tejföl
2-3 ek olívaolaj
só, bors, paprika
Elkészítés:
1. Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, erre tesszük a kockára vágott húst. Megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, majd ezután hozzáadjuk a káposztát is. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd fedővel lefedjük, és közepes tűzön főzzük.
2. Ezzel párhuzamosan felszeleteljük a gombát, és kevés olajjal megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztához, befűszerezzük, és az egészet felforraljuk.
3. Világos rántást készítünk, és ezzel sűrítjük be a levest. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt is, és ízlés szerint tejföllel ízesítjük. Sok sót nem érdemes adni hozzá, mivel a hús és a kolbász önmagában is elég sós. A tejfölt pedig tálaláskor is kínálhatjuk.