Gombás korhelyleves

Gombás korhelyleves

Címlap / Életmód / Receptek / Gombás korhelyleves

A korhelyleves lényege természetesen az, hogy csillapítja a mulatozás utáni másnaposságot, csökkenti a fejfájást és a gyomorpanaszokat, emellett feltölt energiával. Erre kiváló megoldás a gombás korhelyleves, ami tényleg segít a macskajaj ellen is!

Hozzávalók:

25 dkg füstölt hús
10 dkg füstölt kolbász
35-40 dkg savanyított káposzta
10-15 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
1 csomag petrezselyem
5 dkg liszt
2 dl tejföl
2-3 ek olívaolaj
só, bors, paprika

Elkészítés:

1. Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, erre tesszük a kockára vágott húst. Megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, majd ezután hozzáadjuk a káposztát is. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd fedővel lefedjük, és közepes tűzön főzzük.

2. Ezzel párhuzamosan felszeleteljük a gombát, és kevés olajjal megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztához, befűszerezzük, és az egészet felforraljuk.

3. Világos rántást készítünk, és ezzel sűrítjük be a levest. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt is, és ízlés szerint tejföllel ízesítjük. Sok sót nem érdemes adni hozzá, mivel a hús és a kolbász önmagában is elég sós. A tejfölt pedig tálaláskor is kínálhatjuk.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!