Te is azok közé tartozol, akik kóstoltak már meg valamit csupán azért, mert „szuperételnek” hitték? Nem vagy egyedül: a Brit Dietetikusok Szövetségének felmérése alapján az emberek 61%-a cselekszik így. Az Európai Uniós szabályozások betiltották ugyan a kifejezés nem megfelelő használatát, de még mindig bőven akad mit tisztázni a témával kapcsolatban… Mutatunk most hat olyan finomságot, ami bizonyos esetekben problémát okozhat.
1/6 Goji bogyó
Évszázadok óta a hagyományos kínai orvoslás része. Főleg aszalvány és gyümölcslé formában kapható.
Elvileg serkenti az agy és az immunrendszer működését, véd a szívbetegség és a rák ellen, illetve növeli a várható élettartamot.
A kiábrándító valóság azonban, hogy 13 adag goji bogyó rejt annyi antioxidánst, mint egyetlen(!) darab piros alma.
A szupernek hitt gyümölcs ráadásul úgynevezett szaponinokat tartalmaz, amelyek növelik annak az ijesztő nevű „lyukas bél” vagy „szivárgó bél” szindróma kockázatát – ennek során a bélfalon keresztül méreganyagok kerülnek a véráramba.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!