Gasztronómiai kirándulás a Tenkes kapitányánál

Gasztronómiai kirándulás a Tenkes kapitányánál

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Gasztronómiai kirándulás a Tenkes kapitányánál

A személyes vélemények mindig sokat nyomnak a latban, ha utazási döntéseink kerülnek napirendre, főleg, ha a hazai látványosságokat szeretnénk meglátogatni.  

Egyre több helyről hallottam vonzó véleményeket a harkányi Dráva Hotel Thermal Resort-ról, így rászántuk magunkat mi is és felpakoltuk a barátokat meg családjaikat és egy hétvégi kirándulásra indultunk a környéken.

Egy roppant kellemes meglepetés az a kényelem és gyorsaság, ahogy az M6-os autópályán haladtunk országunk délnyugati régiója felé. A szálloda nagyon jó helyen, a harkányi termálfürdő mellett helyezkedik el és a vendégek részére széles a kínálat, ha dönteni kell a szállással kapcsolatban.

Van itt apartmanos és kempinges lehetőség is. Van az a helyzet, amikor a kempingre esett volna a választásunk, de most a szálloda kényelmét és szolgáltatásait preferáltuk. A hotel maga 4 csillagos besorolással rendelkezik, de látszik, hogy a magas minőséget a többi szálláshelyen is ugyanilyen komolyan veszik. Miután az étteremről kell, hogy szóljon a cikk, nyomban rá is térek. 

A félpanzió csodájával élve a szállodában reggeliztünk és vacsoráztuk is.  A büféasztalos reggeli teljes mértékben „hozta” a 4 csillagban elvártakat, a klasszikus reggeli tojásételek, virsli mellett megtalálhatóak voltak a felvágottak, sajtok, zöldségek, pékáruk is, mindezek persze frissebben, mint mi az asztalnál 🙂

A reggeliztetők gyorsan és észrevétlenül tették a dolgukat, ahogy kell. Zökkenőmentesen és szinte észrevehetetlenül, mintha szellemek járnának, suhantak az étteremben és máris új vendégek ültek a tiszta és újra megterített asztalnál. 

A vacsora is büféasztalos rendszerben történt, gondolom, hogy a jelentős vendéglétszám miatt, nem is próbálkoztak tányér szervizzel, ami érthető, hiszen ez sokkal gazdaságosabb és a magyar vendégek roppant kedvelik, ráadásul a választék is szabadon variálható.

2 fajta leves, 6 fajta főétel és 6 fajta desszert volt kitéve a pultra, a desszerteknél láttam, hogy több fajta is bepörgött, amikor az egyik típus elfogyott.

 

Látszott, hogy a séf úr nagy hangsúlyt fektetett a kínálat változatosságára, illetve a szálloda családbarát jellegére.

Kifejezetten tetszett a vacsoránál elkülönített gyermeksarok, ahol a kicsik találkozhattak a „rántott dinóval” is. 

A leveseknél egy híg- és egy krémleves tálalása lehetett a koncepció, mivel esetünkben egy házias ízesítésű tyúkhúsleves és brokkoli krémleves volt zsemle krutonnal a pulton. Nekem a tyúkhúsleves ízlett jobban, a páromnak a brokkoli krémleves… ugye, milyen csodálatos és objektív dolog a vendéglátás? 🙂

A főételek összeállításában is látszott, hogy a legkedveltebb hústípusokból állították össze a menüt. Volt például hawaii-i csirkemellfilé, marhapörkölt, sertésszűz Holstein módra, vagy pulykamellcsíkok bakonyi módra. Természetesen a vegetáriánusokra is gondoltak, és kifejezetten figyelmes gesztusként értékeltük a bejelentkezéskori speciális étrendre vonatkozó kérdéseket.  

Mert ugye a jobb helyeken, ha a társaságban valakinek bármilyen ételérzékenysége van, a konyha külön készül valami speciális étellel. Nem történt ez másként a mi esetünkben sem!

A desszertek kialakításánál talán a házias ízek és nagymamáink süteményeinek nosztalgiája lehetett a fő szempont. Több ízvariációt kóstolhattunk, de nekem talán az almás pite volt a kedvencem, egyrészt mert harmonikusan volt fahéjas, citrusos és almás, másrészt mert már nagymámnál is ez a süti volt a kedvencem.

Ahogy a reggeliztető felszolgálókat megdicsértem, úgy a délutános brigádról is csak azt tudom mondani, hogy teljes odafigyeléssel és gyorsasággal tették dolgukat. Talán az a legjobb, amikor nem jut eszembe a felszolgálókról más, csak, hogy „minden rendben volt”. 

A Dráva Hotel másik nagy előnye, hogy a környék számos, további gasztroélményekkel kecsegtet, elég ha csak Villányra, Pécsre gondolunk.

Szóval Baranyára fel! 

Fotók: dravahotel.hu

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást