Galveston diéta, avagy a legjobb étrend a menopauza alatt

Galveston diéta, avagy a legjobb étrend a menopauza alatt

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Galveston diéta, avagy a legjobb étrend a menopauza alatt

Mi a Galveston diéta?

A Galveston diétát egy Galveston városában élő orvos, dr. Mary Claire Haver fejlesztette ki annak érdekében, hogy segítsen csökkenteni a menopauza tüneteit, beleértve a lassabb anyagcserét, a gyulladásokat is a hőhullámokat. Ha idősebbek leszünk, megváltozik az inzulinérzékenységünk, lelassul az anyagcserénk, és általában nagyobb kihívást jelent az elfogyasztott energia megemésztése és feldolgozása. 

A Galveston diéta egy gyulladáscsökkentő diéta, ami a sovány fehérjékre és az alacsony glikémiás szénhidrátokra összpontosít, amelyek potenciálisan segíthetnek a súly optimalizálásában, különösen a menopauza idején.

A már megszokott étrend helyett a Galveston diétára való váltás segíthet csökkenteni a menopauza kellemetlen velejáróit, például a hőhullámokat. Bár még mindig nem világos teljesen, hogy a hormonális változások hogyan okoznak hőhullámokat, a legtöbb kutatás azt sugallja, hogy az ösztrogénszint csökkenéséből származnak. Emiatt a test termosztátja pontatlanná válik, és érzékeny lesz a testhőmérséklet változására.

A rendszeres rostbevitel és egy teljes értékű étrend képes lehet stabilizáni az ösztrogénszintet. Ha ezekhez az elvekhez igazodó étrendet követsz, jó esélyed van arra, hogy csökkenjenek a menopauza mellékhatásai.

depositphotos

Milyen élelmiszerek fogyaszthatóak a diéta során?

A Galveston diéta lényegében egy alacsony szénhidráttartalmú étrend, ami a sovány fehérjékre, az egészséges zsírokra, és bizonyos konkrét termékekre összpontosít. A támogatott fehérjeforrások közé tartozik a lazac, a marhahús, a pulyka, a csirke és a tojás. A görög joghurt probiotikum – és kalciumforrásként szintén megengedett, akárcsak a quinoa. 

A gyulladáscsökkentő hatás elérése érdekében a dió, az extra szűz olívaolaj és az avokádó is szóba jöhet.

Szintén megengedettek az alacsony keményítőtartalmú gyümölcsök és zöldségek, például a paradicsom, a zöld leveles zöldségek és a keresztesvirágú zöldségek, mint a brokkoli és a karfiol.

Mint sok fogyókúrát és gyulladáscsökkentést célzó diéta, a Galveston diéta is tiltja viszont a hozzáadott cukrokat tartalmazó élelmiszereket, a feldolgozott növényi olajokat, a finomított szénhidrátokat, a mesterséges édesítőszereket és a feldolgozott élelmiszereket. 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást