Otthon / Dekor

Galériás a lakásod? Így alakítsd ki a legdizájnosabb és legpraktikusabb tereket

Galériás a lakásod? Így alakítsd ki a legdizájnosabb és legpraktikusabb tereket

Ha azon szerencsések közé tartozol, akik galériás lakásban élnek, akkor érdemes ezt a plusz helyet a lehető legjobban kihasználnod, és természetesen csodaszépen ki is dekorálnod. Ha eddig nem foglalkoztál túl sokat azzal, hogyan csinosíthatod ki a galériát, vagy éppen átalakítanál egy picit a lakásban, akkor mutatunk neked néhány tippet, amit érdemes lehet kipróbálnod!

Végre van hely a könyveknek!

Galériás a lakásod? Így alakítsd ki a legdizájnosabb és legpraktikusabb tereketKépek forrása: 1, 2, 3

A galériában az a legszuperebb, hogy akár alá, fölé, vagy éppen a galéria falára, korlátjára is berendezheted a házi könyvtáradat. Ha ágyban olvasós vagy, és az ágyad a galérián található, akkor azért lesz ez szuper megoldás, ha pedig olvasósarkot rendeznél be akár fent, akár lent, akkor pedig azért. A könyvek amellett, hogy imádjuk őket, még öltöztetik is a lakást, ezért érdemes minél szebben elrendezgetned ezeket. A könyvek mellé kerülhetnek lemezek, apróbb dísztárgyak, szobrocskák is, vagy akár néhány kép, fotó.

Dekorálj régi biciklivel!

Galériás a lakásod? Így alakítsd ki a legdizájnosabb és legpraktikusabb tereketKépek forrása: 1, 2

A régi, használaton kívüli biciklik szuper lakberendezési eszközök, ezért érdemes egyet vagy akár többet beszerezned belőle, és a falra vagy a plafonra lógatnod. A bicikliket hagyhatod kopottan, vagy át is festheted, kombinálhatod őket növényekkel, vagy akár fényekkel is. Ha a lakásodban van kő vagy téglafal, akkor ott mutat majd a legjobban.

Az örök gyerekeknek

Galériás a lakásod? Így alakítsd ki a legdizájnosabb és legpraktikusabb tereketKépek forrása: 1, 2

Ha gyerekként is imádtál hintázni, és az a típusú felnőtt vagy, aki egy kicsit lélekben mindig gyerek marad, akkor az a jó hírünk, hogy végre egy olyan lakásban élsz, amelynek elég nagy a belmagassága ahhoz, hogy felszerelj egy hintát. A lényeg, hogy erős tartógerendát kell ehhez találnod, és ügyelned kell a hinta biztonságos felszerelésére. Ha felkerült, ezt is dekorálhatod selyemvirágokkal, fényfüzérrel, vagy bármivel, ami tetszik.

Mutatós gardrób a galérián

Képek forrása: 1, 2

Ugyan nem egészen lakásdekoráció, de ha a ruhák vannak szépen elrendezve, állványra függesztve a galérián, az is szemet gyönyörködtető látvány. Ezért érdemes a gardróbodat is minél szebben megcsinálnod, akár a galéria alá, akár fölé. Ha keskeny a galériád, akkor fent jó ötlet a gardróbot megcsinálni, viszont ha a lépcső alatt van ennek ideális hely, akkor inkább oda kerüljön.

Futtasd be növényekkel

Galériás a lakásod? Így alakítsd ki a legdizájnosabb és legpraktikusabb tereketKépek forrása: 1, 2

Kétség kívül a növények a legcsodálatosabb lakberendezési dolgok, hiszen amellett, hogy igencsak mutatósak, még a lakás levegőjét is segítenek megtisztítani, hogy minél kevésbé kelljen tartanod a beltéri légszennyezettségtől. A galéria korlátja, fala, de maga a galéria is remek hely arra, hogy növényeket tegyél rá. A lépcsőre, korlátra kerülhetnek a futók, míg fentre a cserepesek. Arra ügyelj, hogy amelyik növényednek több napfényre van szüksége, azt érje is elég, a fényszegényebb környezetet kedvelők mehetnek akár a galéria alá is.

Legyen fényesség!

Galériás a lakásod? Így alakítsd ki a legdizájnosabb és legpraktikusabb tereketKépek forrása: 1, 2, 3

A fényfüzéreknek, gyertyáknak nem csak karácsonykor van helye a lakásban, hanem akár egész évben. A galériához általában lépcső is társul, amelynek a korlátja tökéletes arra, hogy körbefuttasd fényfüzérrel. A zöld girlanddal kombinált mécseseket helyezheted a lépcsőfokokra, akár a fényfüzér mellett, akár anélkül. Ha inkább a lakás belmagasságát használnád ki, akkor érdemes több, kisebb lámpát belógatnod a plafonról, így a lakásban a megvilágítással sem lesz probléma.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást