Így NE mosd ki a fürdőruhát! Óriási bakik és ahogyan kellene

Így NE mosd ki a fürdőruhát! Óriási bakik és ahogyan kellene

Címlap / Otthon / Háztartás / Így NE mosd ki a fürdőruhát! Óriási bakik és ahogyan kellene

A legkézenfekvőbb megoldás bedobni a mosógépbe egy kis mosószerrel és öblítővel, hogy finom illata legyen. Azonban sokan megfeledkeznek arról, hogy ezek a vegyszerek és a magas hőfok is sokat árthat a fürdőruháknak. Mutatjuk a legnagyobb bakikat és persze azt is eláruljuk, hogyan célszerű mosnod a fürdőruhádat, hogy sokáig tudd használni.

Mit ne tegyél?

Ne tekerd törölközőbe

Ha használat után törölközőbe csomagolod a fürdőruhádat, a klór és a só sokkal tovább érintkezik az anyaggal, ami kárt tehet benne.

A nedves, meleg környezet pedig a baktériumok elszaporodásának is kedvez.

Ne mosd gépben

Sokan egyszerűen bedobják a mosógépbe a fürdőruhát, ezzel viszont károsulhat a bikini anyaga a mosószernek és az öblítőnek köszönhetően. A szárítógépet pedig kerüld el, ez is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy hamarabb tönkremenjen a fürdőruha. Ha mégis inkább mosógépben tisztítanád, ne adj semmilyen adalékanyagot, csak sima vízzel öblítsd át alacsony hőfokon, kímélő programon.

Ne használj klóros fehérítőt

Csábító lehet még fehérebbé varázsolni a fehér fürdőruhát, viszont már a medencében lévő klór sem tesz jót neki, ezért ne adj neki otthon még egy adagot. Ennek a vegyszernek a hatására ugyanis a fürdőruha elveszítheti a rugalmasságát és hamarabb tönkremegy.

A fürdőruha mosása
Beeldbewerking/istockphoto.com

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást