6 furcsának tűnő tulajdonság, ami az intelligens embereket jellemzi

6 furcsának tűnő tulajdonság, ami az intelligens embereket jellemzi

Címlap / Életmód / Egészség / 6 furcsának tűnő tulajdonság, ami az intelligens embereket jellemzi

Az intelligenciát többféleképpen lehet mérni, sőt, valójában ennek hét típusát is megkülönböztetik, így nem lehet kifejezetten csak az IQ-tesztekre támaszkodni. De kutatások már bebizonyították, hogy akad néhány különösnek tűnő tulajdonság, ami az intelligens embereket jellemzi. Ha szinte kivétel nélkül mind igaz rád, nem kérdés, te is közéjük tartozol!

Gyorsan jársz, tovább érsz

Felmérések szerint azok az emberek, akik nem szeretik a lassú sétát, és mindig egy kicsit gyorsabb tempóban mennek, mint mások, intelligensebbek a nagy átlagnál.

Egy vizsgálat során ugyanis kiderült, hogy átlagosan 16 ponttal több az IQ-juk, mint azoknak, akik jobban szeretnek lassan sétálgatni.

Plusz előny, hogy mivel ilyenkor egy kicsit megerőlteted a testedet is, az agyad aktívabb marad, és lassabban indulnak be az öregedés első folyamatai!

Bipoláris személyiség

Az emberiségnek mindössze 2.5%-a bipoláris, és bár ennek a mentális problémának rengeteg negatív következménye van, akad egyetlen dolog, ami a pozitívumok közé sorolandó.

Felmérések szerint ugyanis ők intelligensebbek az átlagnál, és magasabb IQ-szinttel rendelkeznek.

Közéjük tartozott Vincent van Gogh és Ernest Hemingway is, akik elismert, tehetséges művészek, és okosabbak is voltak környezetüknél, ám részben bipoláris személyiségzavaruk miatt nem értették meg őket kortársaik.

Megérzed mások hangulatát

Az intelligenciát természetesen nem csak az IQ alapján lehet behatárolni, sőt, legalább ennyire fontos (ha nem fontosabb) az, hogy milyen magas az EQ-d, azaz az érzelmi intelligenciád.

Szakértők szerint azok az emberek, akik rendkívül jól képesek megérezni, milyen hangulatban van a másik, összességében profibb módon tudják kezelni a stresszt, a problémás helyzeteket, és gyorsabban találnak megoldást. Ez a típusú empátia az élet minden terén értékes képesség!

Kikészít a szürcsölés

Nehezen viseled, ha melletted valaki hangosan szürcsöl, rágózik, ropogtatja az ujjait vagy megállás nélkül kattogtatja a golyóstollat? Meglepő, de ez is a magas intelligencia egyik jele!

Ezt mizofóniának nevezik, és együtt élni vele nem olyan kellemes.

Azonban annyi előnye van, hogy kutatások szerint leginkább azoknál az embereknél alakul ki, akik magas érzelmi intelligenciával és sokszínű kreativitással rendelkeznek.
 

Nem bírsz csoki nélkül élni

A csokoládé mindenki nagy kedvence, és kis adagban rengeteg pozitív hatása van, kezdve a hangulatjavítással egészen a szívre gyakorolt hatásokig.

Sőt, valójában még abban is segít, hogy jobb legyen a memóriád, könnyebben feldolgozd az információkat, és jobban tudj egyetlen dologra koncentrálni.

Nem csoda, hogy azok, akik megfelelő mértékben fogyasztják, egy kicsit jobban teljesítenek a teszteken is!
 

Úgy érzed, kilógsz a sorból

Azok az emberek, akik azt érzik, hogy mindig kilógnak a sorból, valójában sokkal intelligensebbek, mint a többség! Nem fekete bárány vagy, hanem valószínűleg magasabb IQ-szinttel rendelkezel:

kutatások szerint körülbelül 15 ponttal nagyobb ez a szám a te esetedben, szemben másokkal.

Az átlagos IQ körülbelül 100 körül helyezkedik el, úgyhogy szinte biztos, hogy neked ennél több pontot sikerülne elérned egy teszten. Lehet, hogy érdemes sort keríteni rá?
 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást