Otthon / Szórakozás

Furcsa és gyomorforgató temetések a világban

Furcsa és gyomorforgató temetések a világban

A temetés mindig az elengedésről szól, a búcsúról, ami az élőknek nagyon fontos. Ám maga a temetési szertartás teljesen más jellegű, attól függően, hogy a világ melyik táján zajlik.

Dél-Afrika, a fényűző temetések helye

Bár Dél-Afrikában rengeteg a szegény ember, mégis a temetés annyira fontos, hogy ha szükséges, minden pénzt erre költ a gyászoló család. A családnak kell biztosítani a halottat meglátogatók ellátását, a terembérletet, ahol a virrasztás történik.

A halotti tor is fényűzően pompás kell, hogy legyen – autókat bérelnek, és drága ruhákba öltöznek.

Sok család képes komoly adósságba sodorni magát, nehogy szégyenben maradjon. A dél-afrikaiak több pénzt költenek a temetésre, mint egy esküvőre, vagy bármi másra.

Thaiföld, Nan falu, ahol eltűnnek a halottak

Ez a falucska igen nagy figyelmet kapott az utóbbi időben, ugyanis a haláleset után állítólag, egyszerűen eltűnnek a halottak: dimenziót váltanak.

A ravatalozás, a gyászszertartás gyors, ami abból áll, hogy körbeveszik a halottat, aki negyedóra leforgása alatt a gyászolók szeme láttára tűnik el fokozatosan.

Természetesen sem vallási, sem biológiai szempontból nincs alátámasztva ez a legenda. A fénnyé válásra a mai napig keresik az ésszerű magyarázatot… hacsak nem mese az egész.

Kép forrása: Siam WHERE id = flickriver.com

Hsziungnuk – ázsiai hunok – akik fej nélkül temettek

Temetkezési szokásaiknak egy különleges változata, amikor a fejet a testtől elválasztva temették el. A fejt kultikus tisztelet övezte, ez a mongol népeknél is szokás.

A hsziungnuk, eredetüket egy állattól tartották, ezért előfordult, hogy szarvasaganccsal, kutyafejjel vagy kutyával temetkeztek. A koporsót vörösre festették, mivel hitviláguk a tűz tiszteletével volt kapcsolatos.

Tibet, ahol a négy elem segít a temetkezésben

A kopár hegyek között a földbe temetkeztek, guggoló pózban, ám a földbe temetés már ritka, mivel a holttestből táplálkozó férgek, táplálékuk elfogyása után éhen halnak, így ez az élőlény ölésének egy formája, ami elítélendő. A máglyán való elégetés is ritka, csak erdő közelségében fordul elő.

Vízbe csak a legszegényebbeket, a csavargókat temetik. A levegőbe is temetnek, oly módon, hogy az arra hivatott ember a hegy tetején, pontos menet szerint a keselyűk számára fogyaszthatóra szétszedi a halottat, annak minden részét megeteti a madarakkal.

A halottat csak távoli hozzátartozók kísérhetik, sem közeli hozzátartozók, sem idegenek.

Kép forrása: wahyu89culture.blogspot.com

Bali és a ,,karnevál”

Ellentétben a nyugati világ komor hangulatú temetési szertartásával, Balin karneváli hangulatú temetéseket tartanak.

Végig vonulnak az utcákon, majd egy bikaszoborban elhelyezik a holttestet, amit meggyújtanak. Ettől egy Bali lakóhelyen tér el a temetés a megszokottól, ez pedig Trunyan.

Egy szent fügefa alá teszik a halottakat, és otthagyják. A fügefa egy istennő szent inkarnációja. Amikor valaki meghal, a legrégebbi maradványokat eltávolítják, hogy legyen hely az újabb halottnak, melyet elkísérnek kedvenc tárgyai is a túlvilágra.

Ausztrália, Amerika, Szibéria bennszülöttei

A bennszülött törzsek a világ minden táján azt az egyszerűbb temetkezési formát folytatták ásás helyett, hogy a halottat becsavarták egy szövetbe, majd azt fellógatták egy fára.

A test pedig szép lassan magától felbomlott.

Extrém koporsók

Afrikában nagy kultusza van a temetésnek, így, igyekszik mindenki a legemlékezetesebbé tenni hozzátartozója utolsó útját.

A koporsó készítőknek nincs könnyű dolguk, hiszen a fényképezőgép formájú koporsótól kezdve, a mobil telefon formán át, a különböző állatokig mindent meg kell tudni alkotniuk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást