Fura, de hatásos – Így hozz döntéseket kicsit másképp

Fura, de hatásos – Így hozz döntéseket kicsit másképp

Címlap / Életmód / Egészség / Fura, de hatásos – Így hozz döntéseket kicsit másképp

Döntéseket hozni mindig nehéz dolog, ezt minden felnőtt, sőt még gyerek is tudja. De még ha az idő elteltével megfontoltabban is döntesz, néhány választás még akkor is okozhat nehézséget. Ahhoz, hogy könnyebben irányíthasd az életed, összeszedtük a legfurább (és leghatásosabb) módszereket, hogy egy helyzetből a lehető legjobbat hozhasd ki.

A testbeszéd segít

Ennél a módszernél szükséged lesz egy másik emberre. Lehet az a legjobb barátnőd vagy az anyukád, a lényeg az, hogy olyan embernek mondd el a dilemmádat, akiben megbízol, mert ő fog rád igazán figyelni, ami a testbeszédén is meglátszik majd.

A dolog nagyon egyszerű: vázold fel a helyzetet, majd mondd el a hallgató félnek a lehetséges döntéseidet. Nem kell másra figyelned csak arra, hogy közben mit csinál az, aki veled szemben ül.

Ha közelebb hajol hozzád, akkor az pozitív jelentéssel bír, de ha kicsit hátrébb mozdul, akkor az benne is negatívan csapódik le. Kissé fura lehet erre alapozni egy döntést, de ezek a cselekedetek ösztönből jönnek, így biztosan tudni fogod, hogy mi a jó választás az adott helyzetben.

A „Papírjáték”

Meglepő, de tényleg működik. Írd fel egy papírra egymás alá azokat a lehetséges verziókat, ahogy dönthetsz egy bizonyos kérdésben (hagyj köztük nagyobb helyet).

Egy másik papírra pedig ezeknek a választásoknak a lehetséges kimeneteleit ugyanígy.

Ezután tedd magad elé a papírokat és haladj sorban. Vess egy pillantást a választásra, majd annak a lehetséges következményére.

Csukd be a szemed és képzeld el, hogy úgy döntesz és az történik veled, amit leírtál. Gondold végig, hogy ez milyen érzéssel tölt el, mire gondolsz közben és mit látsz magad előtt. Haladj sorban végig ugyanígy a lehetséges verziókon. Amelyik közben a legjobban érzed magad, az lesz a helyes út.

Dönts kora reggel

Azt, hogy egy helyzetben végül hogyan cselekszünk, nagyon sok dolog befolyásolhatja. Ha a nap végén szánsz erre időt, akkor fenn áll a veszélye annak, hogy esetleg máshogy választasz, mint kellene.

Egy hosszú nap után lehetsz fáradt, hisztis, rosszkedvű de teljesen kedvtelen is. Ha ilyen állapotban hozol döntéseket, azok nem biztos, hogy előre visznek majd.

Ezért a legalkalmasabb időpont a választásra a reggel, amikor még fel vagy töltve, nem volt sok időd agyalni és nem ért annyi inger.

Így sokkal tisztább fejjel fogsz tudni gondolkodni.

A döntéshozatalt ezért mi még a reggeli outfit kiválasztása előtt javasoljuk! 🙂

Hallgass gyors, ritmusos zenét

Tanulmányok és tesztek bizonyítják, hogy azok az emberek, akik gyors tempójú zenét hallgattak egy nehéz választás előtt, sokkal jobb és pontosabb döntéseket hoztak, mint azok, akik mindeközben lassú zenét hallgattak.

Nincs is más dolgod, mint összeállítani egy szuper playlist-et és átgondolni, hogy hogyan is  cselekedj.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást